Skaitmeninė serbų menininko K. Djuričković istorija Kaune

  • Teksto dydis:

Kaune vykstančiame pirmajame Istorijų festivalyje turtingą Ramybės parko (Kauno senųjų kapinių) istoriją pasakoja iš Serbijos atvykęs menininkas Konstantin Djuričković.

Interaktyvioje skaitmeninėje skulptūroje „Bičiulystė“ autorius į vieningą visumą sujungia senovinius simbolius, kurie įausti į korį vaizduojančią erdvę, įprasmina vienybę ir klestėjimą, nemirtingumą ir atgimimą. Visapusiškai interaktyvią skaitmeninę skulptūrą „Bičiulystė“ pažinti padeda išmanioji programėlė, kurią mėnesio trukmės rezidencijoje Kaune suprogramavo pats menininkas.

„Bičiulystė“ – tai GPS koordinatėmis paremta interaktyvi skulptūra, atgimstanti Ramybės parko teritorijoje ir suteikianti galimybę pažvelgti į ryšius tarp žmonių, tradicinių vertybinių ir kultūrinės minties. Joje atsispindi šiuolaikinis parko pasakojimas. Tai galimybė vietos bendruomenei apmąstyti savo praeitį, kartu veikianti ir kaip atspirties taškas ateities kartoms. Šiame darbe akcentuojama simbolinė bendrystės per medų reikšmė, kuri turėtų būti atkuriama ir atsikurti kitais pavidalais – dalinantis menu ir istorijomis bei istorijomis pasakojamomis per meną. Interaktyvią skaitmeninę skulptūrą lydi garso takelis, kurį sukūrė vietos muzikantai „Kaunas 3022“.

„Bičiulystę“ mėnesį laiko trukusios rezidencijos Kaune metu įgyvendino serbų menininkas K. Djuričković. Ši rezidencija – tai „MagiC Carpets“ projekto dalis. „MagiC Carpets“ (Stebuklingi kilimai) – tai keturis metus (2017–2021) trunkantis tarptautinis projektas, iš dalies finansuojamas ES „Creative Europe“ programos. Jo tikslas – suteikti sąlygas keliaujantiems kylantiems menininkams įsitraukti į socialiai angažuoto meno lauką. Daugiau informacijos apie projektą rasite svetainėje www.magiccarpets.eu

Visapusiškai interaktyvią skaitmeninę skulptūrą „Bičiulystė“ pažinti padeda išmanioji programėlė, kurią galite parsisiųsti čia:

Android

iOS

Susitikimas su autoriumi Istorijų festivalio uždarymo vakarą, Ramybės parke, šį ketvirtadienį, spalio 24 d. 17-18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių