Šeštadienį kauniečiai ir miesto svečiai galės pasitikrinti išgyvenimo žinias: laukia prizai

  • Teksto dydis:

Minint 50-ąsias Romo Kalantos žūties metines Gegužės 14 d. (šeštadienį) VI forte vyks jau tradicija tapusios pilietiškumo žaidynės „Aš esu pareiga“, kuriose jėgas vėl suvienys visos specialiosios tarnybos, parengdamos įvairias išgyvenimo užduotis piliečiams. Renginio pradžia 11 val.

Organizatoriai kviečia jaunimą, moksleivius, studentus, šeimas, senjorus, įvairių sričių darbuotojų kolektyvus ir bendruomenes priimti komandinį iššūkį ir patreniruoti pilietiškumo „raumenį“ – patikrinti savo žinias, kaip turėtume elgtis ekstremalių situacijų atveju, nes karo Ukrainoje kontekste šiuos įgūdžius išties pravartu atnaujinti kiekvienam.

Policija, Greitoji medicinos pagalba, Priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, Lietuvos kariuomenė ir kitos tarnybos šią dieną pakvies žmones išbandyti save. Kiekviena specialioji tarnyba žaidynėms paruošė skirtingas užduotis, reikalaujančias skirtingų žinių ir suteikiančias neišdildomų potyrių. Visos tarnybos stengiasi, kad užduotys būtų įdomios ne tik dalyviams, bet ir žiūrovams, tad ir pasižvalgyti atėję žmonės išmoks ką nors naujo ir galės tai pritaikyti realiame gyvenime.

Reikės patikimos komandos, greitos reakcijos ir žinių, pavyzdžiui, kaip susikrauti išgyvenimo kuprinę, nesusprogti „minų lauke“, ieškoti dingusio asmens, išgelbėti žmogaus gyvybę, gesinant liepsnas, stabdant kraujavimą ar darant širdies masažą, kaip elgtis oro pavojaus atveju, numalšinti stresą ir išlaikyti sveiką bei šaltą protą ekstremalių situacijų metu.

Bus vertinama, kaip piliečių komanda atlieka užduotį, nuo kokių veiksmų pradeda, kaip bendradarbiauja tarpusavyje bei kaip teikia informaciją specialiųjų tarnybų atstovams. Visos tarnybos skirs balus.

Skaičiuojama, kad viena komanda maždaug per valandą turėtų atlikti visas parengtas užduotis.

Komandos taip pat galės atlikti papildomas užduotis ir taip pririnkti daugiau balų. Nugalės ta komanda, kuri surinks aukščiausią įvertinimą.

Kadangi visas užduotis reikės atlikti per tam tikrą laiką, o specialiosioms tarnyboms reikalingas pasiruošimas, organizatoriai į žaidynes vykdo komandų registraciją. Komandą turi sudaryti penki nariai. Registruoti komandą galima el. paštu AšEsuPareiga@gmail.com iki gegužės 13 dienos.

Dar daugiau spalvų, kvapų, garsų ir skonių renginiui suteiks Lietuvos kariuomenės baikerių klubo PERKŪNAS pasirodymas, Lietuvos kariuomenės Oro pajėgų orkestro atliekami kūriniai ir italų virtuvės šefo Gian Luca Demarco paruoštas karštas patiekalas iš Kariuomenės lauko virtuvės, kuriuo bus vaišinami renginio dalyviai.

„Labai lauksime atvykstant. Tikime, kad mūsų stiprybė – vienybėje.“ – į renginį kvietė žaidynių organizatoriai Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentas prie KAM ir „VšĮ Baltai Juoda“.

Renginio partneriai: Lietuvos kariuomenė, Vytauto Didžiojo karo muziejus, Lietuvos šaulių sąjunga, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija, VšĮ Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stotis, Radiacinės saugos centras, Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Valstybės sienos apsaugos tarnyba ir Viešojo saugumo tarnyba prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos, Lietuvos kariuomenės baikerių klubas PERKŪNAS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių karo kurstymas, propoganda. Všį Ernmar Respublika, 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma, Luminor LT294010051005573106, Direktorius, Ernestas Marcinkevičius, atžvilgiu. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Valdas Adamkus, Andrius Kubilius. Agnė Cibulskienė, Danguolė Šermukšnienė. Vitalis Mažuolis, Bagdonas.

Petras

Petras portretas
Nera nei ką skaityti internete ,nei ka ziureti per TV.Taip kad krizė istiks ir internetą.Nes jau dabar dauguma renkasi interneta mažiau GB ir pokalbių, sėkmės,gelbekite Ukrainą.

Jonas

Jonas portretas
Ukrainiečiams organizuokite ,mes lietuviai Lietuvoje neklausisime jokiu organizatoriu ir vengsime susiburimu,nes jose gali buti paleistas vel koks nors uzkratas.Lietuviai ne avinų,balvonu,sunaujos banda,tarp ju dar yra protingų,nepasiduodanciu manipuliuoti.Sekmes valdyti avinus!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių