Savaitgalį festivalis „Bliuzo naktys“ muzikos mylėtojus kvietė susitikti anksčiau

  • Teksto dydis:

Praėjusį šeštadienį tarptautinis muzikos festivalis „Bliuzo naktys“ festivalio gerbėjus ir gyvos muzikos mylėtojus pakvietė nelaukti šių metų festivalio datų ir susitikti anksčiau. Šis susitikimas turėjo svarbią priežastį – įvyko konkursas „One Man Stage“, kuriame jaunieji muzikos kūrėjai dalyvavo norėdami užsitikrinti pasirodymą festivalio scenoje ar gauti kitus ne mažiau reikšmingus prizus.

Šeštadienį festivalių namuose „Line Up“ muzikos mylėtojų laukė ne tik šios erdvės įkūrėjas bei festivalio prodiuseris ir muzikantas Algirdas Barniškis-Blėka, bet ir susirinkusi komisija, kurią sudarė: techno mama tituluojama atlikėja, kuri dar 2014 metais įgyvendino ir savo norą groti festivalyje „Bliuzo naktys“, subūrusi savo blues band‘ą – Giedrė Kilčiauskienė, šiemet muzikos apdovanojimuose laimėjusi „Metų proveržio“ statulėlę – Gabrielė Vilkickytė bei svečias, kilęs iš Malaizijos, bet nemažai metų gyvenantis ir kuriantis Lietuvoje – Sherman Tan.

„One Man Stage, sugalvojome rengdami jubiliejinį – 25-ąjį festivalį. Tuomet galvojom, kad laikas bliuzuose turėti gal kiek kitokios muzikos, artimos bliuzui, bet kuri nėra bliuzas. Taip gimė ši vieno žmogaus scena, į kurią įvairiausiais būdais kasmet registruodavome visus norinčius joje groti. Šįkart tai darom gyvai, nes velniškai visų pasiilgom!“, – visus susirinkusius, atrasti naujų muzikinių talentų pasveikino Algirdas Barniškis – Blėka.

Algirdas Barniškis-Blėka. / A. Čepukaitės nuotr.

Šeštadienio vakarą į sceną lipo ir savo kūryba dalinosi poetas, hipis, čigoniško prieskonio turintį bliuzą mėgstantis Mantas Varnas, „Hillbillies with Guns“ pseudonimu besivadinantis Darius Dunauskas, tikintis, kad jo grojama muzika tai modernaus ir senojo bliuzo mišinys, skleidžiantis nevaržomą energiją. Scenoje taip pasirodė pradedančioji dainų rašytoja iš Vilniaus – Aistė Lukoševičiūtė bei vokalistas ir gitaristas – Matas Ligeika.

Susirinkusiai komisijai didžiausią įspūdį paliko scenoje pirmasis pasirodęs Mantas Varnas.

„Išmokti valdyti instrumentą nėra sudėtinga, tačiau išmokti valdyti sceną – tai duota tikrai ne kiekvienam“, – įteikdama bilietą į festivalio „Bliuzo naktys“ sceną, kalbėjo Giedrė Kilčiauskienė.

Penkių dienų nakvynė kūrybinei stovyklai „Palūšės kopos“ erdvėse atiteko „Hillbillies with Guns“, „Tamsta muzikos salono“ čekis – M. Legeikai. Na, o trečioji atlikėja taip pat neliko nuskriausta: komisija nusprendė muzikos kūrėjai Aistei Lukoševičiūtei padovanoti specialiosios masterclass pamokas pas G. Kilčiauskienę.

Festivalis „Bliuzo naktys“ nekantrauja sugrįžti po pandeminės pertraukos, ir jau kiek daugiau nei po trijų mėnesių, liepos pirmąjį savaitgalį, visus pakvies į Varnius, prie Lūksto, kur tęs savo legendą ir vyks jau 28-ąjį kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių