Šančinėmis bendruomenė primena norą išsaugoti žaliąsias erdves

  • Teksto dydis:

Į Žemuosius Šančius šeštadienį kviečia tradicine tapusi bendruomenės šventė Šančinės.

Vienai dienai duris atvėrė arbatinė „Veranda“, gyventojai kviečiami į ekskursijas, paveldo dirbtuves, cirko pasirodymus, lobio paieškas ir kitas veiklas.

Antrus metus iš eilės Šančinių proga Kranto 18-osios gatvės 11 name veikia arbatinė „Veranda“. Improvizuotos arbatinės šeimininkai – menininkai Vita Gelūnienė ir Ed Carroll – kviečia svečius pasivaišinti arbata bei pačių keptais pyragais.

Nuo 14 val. šių namų kiemelyje vyksta užsiėmimas „Šančių paveldo dirbtuvės“. Jas veda paveldo specialistas iš Norvegijos Vegardas Kaasenas Engenas, kviečiantis pažvelgti į įprastus, tačiau kartais nepastebimus dalykus. Užsiėmimo dalyviai kviečiami atsiminti sau brangius Šančių architektūros objektus ir juos kartu patyrinėti. Tikimasi, kad dirbtuvių dalyviai padės sukurti vertingų Šančių architektūros objektų sąrašą ir pateikti jį kultūros paveldo specialistams.


Popietę nuo 14 iki 16:30 val. gyventojai ir šio nuo tarpukario gerai žinomo mikrorajono svečiai kviečiami leisti Šančių pliaže, kur vyks įvairios veiklos ir pasirodymai. V.Kudirkos viešosios bibliotekos Šančių padalinys kviečia atrakinti Lobių skrynią, įminti mįsles, žaisti ir mainytis knygomis.

Gamtininkai kviečia pasivaikščioti po pakrantę, tapytojai – tapyti. Šančių pliaže pasirodys ,,Baltijos cirkas" ir sporto klubas “Kyokushin”. Dalyvaus ir Nemuno kranto Parko iniciatyva ir Šančių gaisrininkai, kurie pamokys, kaip elgtis su gesintuvais ir paaiškins kodėl reikia šančiškiams valyti savo namų kaminus.

Šančines rengia Žemųjų Šančių bendruomenė. „Šios Šančinės pratęsia bendruomenės iniciatyvą Nemuno pakrantėje įsteigti parką ir jame stiprinti rekreacinę miesto zoną. Šiuo veiksmu rajono bendruomenė dar kartą parodo savo norą konstruktyviai kurti rajono žaliąsias erdves ir dar kartą deklaruoja savo nepritarimą Nemuno pakrantėje tiesti gatvę automobiliams”, – skelbiama bendruomenės išplatintame pranešime spaudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesiog gyventoja

tiesiog gyventoja portretas
negaliu klausytis ir ziureti i ta nevisprote gelune .70 metu gyvenu sanciuose ir tokios buduliu akcijos nemaciau.Konservatoriu uzurpuotos /privaciu namu nierarchijos/ pakrantes sergetoja.perka muilina socialius elementus ar nukvakusias bobules vardan pakrantes ponu ramybes .Geda panele gelune.

kaunietis

kaunietis portretas
Šančiai tai zombiai .dar degradu ten daug.

Kaunas

Kaunas portretas
Jau seniai krabo buduliai šmeižia ir lieja pyktį ant Šančių!Juk šis rajonas aktyvus,nesilanksto merui ir rodo,kad visi Kauno mikrorajonai gali būti aktyvūs savo miesto formuotojai!!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių