Raudondvario dvare Tautiškai giesmei akompanuos garsusis Vienos orkestras

Liepos 6-oji, Valstybės diena, Raudondvario dvaras. Tai šimtų žmonių pamėgta tradicija, leidžianti su šeimomis ar bičiuliais Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną švęsti ypatingoje aplinkoje, pasitinkančioje išskirtinėmis dekoracijomis, pramogomis, renginiais. Šventė „Lietuva Raudondvario dvare“ kaskart tampa puota akims, ausims ir vaizduotei. Kas naujo laukia šiemet?

Žvaigždės iš Austrijos

Galingiausias šventės akordas bus garsiojo Vienos Johanno Strausso simfoninio orkestro (Austrija) koncertas Raudondvario dvare. Tai yra oficialus Vienos Strausso festivalio orkestras, priskiriamas aukščiausio profesionalumo muzikinių kolektyvų elitui,  į kurio pasirodymus įprastai nelieka bilietų. Šventėje „Lietuva Raudondvario dvare“ šio orkestro koncertas, kaip ir kiti renginiai, bus nemokamas. 

Į Raudondvarį J. Strausso orkestrą, diriguojamą Michaelio Zehetnerio, pakvietusi Raudondvario dvaro direktorė Snieguolė Navickienė prisipažįsta, kad apie tai ji svajojo nuo tada, kai per televiziją pamatė transliaciją iš Vienos filharmonijos Naujųjų metų rytą. „Buvo kažkas nepaprasto, pakylėjančio“, – apibūdino ji džiugesį spinduliuojančią orkestro kuriamą nuotaiką. 

Raudondvario dvare Tautiškai giesmei akompanuos garsusis Vienos orkestras. Organizatorių nuotr.

„Galvodavau, kaip šio orkestro artistiškai, savita maniera atliekami valsai, maršai, polkos, kadriliai, serenados  skambėtų pas mus, Raudondvario dvare, po atviru dangumi. Štai ir turėsime progą įsitikinti“, – šypsosi Raudondvario dvaro direktorė, šventės „Lietuva Raudondvario dvare“ organizatorė S. Navickienė.

J. Strausso orkestras Vienos muzikos žavesį skleis karališkai išdabintoje didžiojoje šventė scenoje prie menų inkubatoriaus. Scena bus išpuošta kaskadomis gyvų gėlių – rožių, anturių, gerberų, atkeliausiančių iš Nyderlandų. Kiekvienam orkestro atliekamam kūriniui kuriama atskira vizualizacija.

Orkestro pasirodymo pirmoji dalis prasidės 18 val., Vienos muzikantai koncertuos iki 19 val., kai bus skelbiama tradicinė iškilminga Kauno rajono savivaldybės Garbės ženklų teikimo ceremonija, kurią šiemet stebės ir ukrainiečių, lenkų, latvių delegacijos.

Po jos koncertas tęsis, o 21 val. Valstybės dienos šventės dalyviai kartu su visais pasaulio lietuviais giedos Tautišką giesmę, kuriai Raudondvaryje akomponuos J. Strausso simfoninis orkestras.   

Grafų eisena parke 

Valstybės dienos šventėje Raudondvario dvare skambės ir kitų atlikėjų bei žanrų muzika. Dienos bėgyje lauks šokio grupės iš Marijampolės „Reverence“, svečių iš Krokuvos (Lenkija) „Cracovia Danza Ballet“ pasirodymai, didžiojoje scenoje dainuos Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro tenoras Mindaugas Jankauskas ir sopranas Viktorija Miškūnaitė. Vakare, 21.30 val., publiką linksmins charizmatiškoji Monika Liu. 

Raudondvario dvaro direktorė Snieguolė Navickienė Valstybės gimtadienį kviečia švęsti linksmai. Organizatorių nuotr.

Ypatingas bus renginio startas: 12 val. šventė prasidės teatrališka atidarymo ceremonija, sveikinančia besirenkančius dalyvius, – Grafo ir Grafienės eisena. 

Iš Raudondvario pilies išeis šventiškais kostiumais pasidabinę Grafas (Dainius Bervingis) ir Grafienė (Auksė Mikalajūnaitė-Osadčenko). Lydimi puošnios svitos Grafai apeis parką, stabtelėdami pašokti menueto ar valso. Grafų palydoje gali dalyvauti kiekvienas, persivilkęs istoriniu kostiumu – veiks atvira dvaro drabužinė ir fotostudija, nes kas gi nenorės įsiamžinti taip išsipuošęs?  

Istoriniai kostiumai ar jų elementai tądien labai laukiami. Visi šventės dalyviai kviečiami atvykti pasipuošus nors ir smulkia detale – vėduokle ar skrybėlaite.

Atidarymo ceremoniją vainikuos Grafų porai, svitai ir pirmiesiems šventės dalyviams surengtas Fėjų pasirodymas scenoje prie pilies. Vokalo fėjos bus solistės Kristina Siurbytė ir Akvilė Gerbenčiūtė, Kanklių fėja – Evelina Butienė.

Organizatorių nuotr.

Nuo riterių iki jaunųjų talentų

Šventė, prasidėjusi 12 val., truks visą dieną iki vėlaus vakaro. Atvykusieji į Raudondvario dvarą ras pramogų bet kuriuo metu.

Riterių kovos, medžioklės skalikų paroda, iš Lenkijos atkakę sakalininkai su sakalais, rankos miklumą ir akies taiklumą leisiančios išbandyti šaudyklos, amatininkų kiemeliai, pramogos vaikams, prekystaliai su meno dirbiniais ir skanumynais, įvairios edukacijos, ekskursijos – Valstybės dienos šventėje Raudondvario dvare sau patinkančią sritį ras kiekvienas.

15 val. scenoje prie pilies vyks jau Kauno rajono tradicija tapęs Jaunojo talento konkursas, kuriame kiek savo gabumus atskleidžia mažieji ir jaunieji scenos atlikėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininke

pensininke portretas
kaip???akomponuos ar akompanuos??? vienur taip kitur kitaip???

kauniete

kauniete portretas
Gėda, klaidos net straipsnio pavadinime

o diriguos zemakelnis kupriukas muzikantas

o diriguos zemakelnis kupriukas muzikantas portretas
su ,,klycke,,, Ozys....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių