Ramučių kultūros centras – geriausias Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Birželio 30 d. vykusiame Kauno rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo pagerbta Ramučių kultūros centro (KC) direktorė Živilė Girdauskaitė-Jurgaitienė. Jos vadovaujamas KC pripažintas geriausiu 2021 m. 2-os kategorijos kultūros centru Lietuvoje, kultūros ministro Simono Kairio įsakymu jam paskirta 50 BSI (anksčiau MGL) dydžio premija.

„Ramučių kultūros centras pasižymi iniciatyvomis, brandžiais renginiais ir festivaliais, kurie tapo pastebimi ne tik mūsų krašte, bet ir Lietuvos mastu. „Roko matrica 3x3x3“, „Gatvės roko“ festivaliai sukūrė stiprų šiuolaikinio kultūros centro įvaizdį. Jūsų centras taip pat aktyviai plėtoja etninę kultūrą, mėgėjų meną, bendruomeninius procesus. Mes jumis didžiuojamės!“ – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Ramučių KC į švietėjišką, edukacinę, pramoginę veiklą įtraukia keturių seniūnijų (Karmėlavos, Neveronių, Domeikavos ir Lapių) įvairaus amžiaus ir socialinių grupių gyventojus. Aktyviai bendradarbiauja su VšĮ „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“. Ramučių KC Domeikavos laisvalaikio salės etnografinis kolektyvas „Serbentėlė“ ir Neveronių laisvalaikio salės etnografinis kolektyvas „Viešia“ yra pelnę „Aukso paukštę“.

Kultūros centrai buvo vertinami pagal atskiras kategorijas, atsižvelgiant į jų vykdomą veiklą, darbuotojų skaičių, materialinę bazę. Premijos paskirtos vadovaujantis Geriausio kultūros centro vertinimo komisijos išvadomis. Ramučių kultūros centrą apdovanoti rekomendavo „Kaunas 2022“ vadovė Virginija Vitkienė ir Lietuvos kultūros centrų asociacijos prezidentas Romas Matulis.

Šiemet Ramučių kultūros centrui buvo ypatingi dar ir tuo, kad centras įsikūrė šiuolaikiškai atnaujintose patalpose, greta pastato įrengtas amfiteatras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Salon

Salon portretas
Kodel visos dazytos blondines ir storos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių