„Mūsų bendruomenės savanoris 2022“: V. Lasys įvertintas už novatoriškas idėjas

  • Teksto dydis:

Akademijoje vyko Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros „Litfood“ organizuojamo konkurso „Mūsų bendruomenės savanoris 2022“ apdovanojimai.

Vienoje nominacijoje nugalėtoju tapo aktyvus Akademijos miestelio bendruomenininkas Vytis Lasys. Pakaunės gyventojas įvertintas už novatoriškumą ir kūrybiškumą.

V. Lasys yra Akademijos bendruomenės centro valdybos narys. Apie jo inicijuojamas ir įgyvendinamas unikalias idėjas yra girdėję ne tik pakaunės gyventojai. Pernai vyras savo kieme nulipdė „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ simbolį Mitinį Žvėrį. Į skulptūros vidų buvo galima įeiti, išgerti kavos ar arbatos. Vytis viduje sukūrė ledo skulptūrų, kuriose buvo įšaldyti Kauno modernizmo pastatų vaizdai. Sniego skulptūra tapo miestelio pažiba.

Savo kieme prieš kelerius metus V. Lasys buvo įsirengęs ledinę arbatinę, pastatęs paties sukurtų ledo skulptūrų.

Aktyvų bendruomenės narį pasveikino Akademijos seniūnas Skirmantas Nominaitis, Akademijos bendruomenės centro pirmininkė Sandra Veprauskienė ir dėkojo Vyčiui už jo motyvaciją ir entuziazmą, kuriant bendrumo jausmą miestelyje.

Kūrinys: pernai vyras savo kieme nulipdė „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ simbolį Mitinį Žvėrį. / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

2022-ieji paskelbti Savanorystės metais. Šįmet yra minimas savanorystės įteisinimo Lietuvoje dešimtmetis. Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra siekdama atkreipti visuomenės dėmesį į savanoriškos veiklos svarbą, įvertinti ir pagerbti savanoriškoje veikloje labiausiai pasižymėjusius, daug nuveikusius ir įkvėpimu savo kaimo ar viso krašto bendruomenei tapusius asmenis, organizavo šį konkursą.

Kandidatus nominacijoms siūlė kaimo bendruomenės, jų skėtinės organizacijos, vietos veiklos grupių nariai.

Renginio metu už savanorišką veiklą buvo įteiktos šešios nominacijos: „Už įkvepiantį įsitraukimą“, „Už novatoriškumą ir kūrybiškumą“, „Už universalumą ir įvairiapusiškumą“, „Jaunasis bendruomenės savanoris“, „Už telkiančią lyderystę“, „Už ilgametę savanorystę“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių