M. K. Čiurlionio dailės muziejus kviečia į užsiėmimus: siūlo stabtelėti, pabūti su savimi bei menu

  • Teksto dydis:

Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus kviečia į tris užsiėmimus ir siūlo stabtelėti, pabūti su savimi bei menu.

„Pietų pertrauka muziejuje su Mindfulness

Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje, V. Putvinskio g. 55, Kaune, kiekvieną antradienį nuo vasario 22 iki kovo 29 d. 12 val. lankytojai kviečiami į dėmesingo įsisąmoninimo (angl. Mindfulness) užsiėmimus „Pietų pertrauka muziejuje su Mindfulness“.

Trumpam stabtelėkite ir pabūkite drauge su savimi bei menu, įgaukite naujų patirčių, pagerinkite savo emocinę sveikatą. Kartą per savaitę vyksiančių patyriminių užsiėmimų metu instruktorė Janina Sabaitė-Melnikovienė skirtingose muziejaus erdvėse ves dėmesingo įsisąmoninimo praktikas, kvies tyrinėti save ir savo reakcijas į stresą bei aplinkos dirgiklius, sustoti ir įsigilinti į patiriamus pojūčius, atpažinti, kas kelia sunkias emocijas ir kaip veikia automatinės mintys. Valandos trukmės užsiėmimuose dalyviai mokysis ugdyti savo dėmesingumą ir taip gerinti streso bei nerimo valdymo įgūdžius.

J. Sabaitė-Melnikovienė – sertifikuota dėmesingo įsisąmoninimo instruktorė, streso valdymo ir karjeros konsultantė, kognityvinės elgesio terapijos praktikė, Žmogaus psichologijos instituto partnerė ir mokymų lektorė, Lietuvos įsisąmoninto dėmesingumo asociacijos valdybos narė. Instruktorė aktyviai domisi meno terapijos ir skirtingų meditacijomis paremtų metodų įtaka žmogaus emocinei būsenai, veiklos rezultatams, savirealizacijai, produktyvumui, profesinio perdegimo prevencijai, santykiams ir savivertės auginimui. Ateityje J. Sabaitė-Melnikovienė planuoja lankytojams pasiūlyti ir reguliarius tęstinius grupinius užsiėmimus.

Užsiėmimo kaina – 15 Eur (į kainą įskaičiuotas ir bilietas į muziejų).

Trumpam stabtelėkite ir pabūkite drauge su savimi bei menu, įgaukite naujų patirčių, pagerinkite savo emocinę sveikatą.

Vietų skaičius grupėje ribotas, todėl reikalinga išankstinė registracija tel. 8 684 843 88 (darbo dienomis nuo 9 iki 16 val.)

Užsiėmimo metu prašoma lankytojų dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius.

Apžvalginės ekskursijos Žilvino Landzbergo parodoje „Maldos dūmas“

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus Kauno paveikslų galerijoje, K. Donelaičio g. 16, Kaune, vasario 24 bei kovo 3 dienomis 17 val. lankytojai kviečiami į apžvalgines ekskursijas Žilvino Landzbergo parodoje „Maldos dūmas“.

Nepraleiskite progos iš arti apžiūrėti įspūdingus menininko kūrinius, įsigilinti į kiekvieno jų istoriją ir geriau pažinti parodos idėją, kilusią su autoriumi diskutuojant apie santykį tarp menininko ir kultūros, bei meno institucijų – muziejų, meno centrų ar galerijų.

Garsioji instaliacija „Paslėpta Saulė“, vienintelį kartą rodyta 33-ojoje San Paulo bienalėje, kaip ir daugelis panašaus likimo kūrinių, pareikalavę milžiniškų tiek menininko, tiek institucijos jėgų, pastangų, laiko ir finansavimo, vėliau tykiai grimzta užmarštin nešildomame sandėlyje. Parodytas vienintelį kartą, kūrinys tampa panašesniu į įvykį, nuvertinant jo materialią formą. Tad šįkart, noras „prikelti“ Žilvino „Paslėptą saulę“ bei pristatyti naujus menininko kūrinius (objektus, instaliacijas) tapo pagrindiniu parodos atspirties tašku.

Ž. Landzbergas gimė 1979 m. Kaune. 2004-aisiais baigė Vilniaus dailės akademiją. 2005–2007 studijavo nepriklausomame menininkų institute De Ateliers Amsterdame. Nuo 2003 m. dalyvauja parodose Lietuvoje ir užsienyje. 2017-aisiais atstovavo Lietuvai 57-ojoje Venecijos bienalėje. 2018 m. dalyvavo San Paulo ir Rygos bienalėse. 2011–2013 vadovavo meno projektų erdvei „Malonioji 6“. 2008-aisiais apdovanotas pagrindiniu modernaus ir šiuolaikinio meno leidyklos „Thieme Art" prizu.

Ekskursijas veda edukatorės: Justė Kutkienė, Rūta Klevaitė ir Laura Kačinskienė.

Būtina išankstinė registracija tel. 8 684 84388 (darbo dienomis nuo 9 iki 16 val.)

Ekskursija su muziejaus bilietu. Suaugusiems – 5 Eur, moksleiviams, studentams, senjorams – 2,5 Eur

Ekskursijos metu prašoma lankytojų dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius.

Dailės terapijos užsiėmimų ciklas „Kelionė į save“

Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus, V. Putvinskio g. 55, Kaune, kviečia į naujai formuojamą nuolatinę suaugusiųjų dailės terapijos grupę su dailės terapeute Sigita Kupčiūnienė.

Sigita Kupčiūnienė. / Muziejaus nuotr.

Ciklą „Kelionė į save“ sudarys aštuoni grupiniai terapiniai užsiėmimai, kurie prasidės kovo 1 d. Susitikimai vyks kartą per savaitę, antradieniais nuo 17 val. Viso terapinio ciklo trukmė 2 mėnesiai.

Dailės terapijos grupės nariai, susitikę su M. K. Čiurlionio paveikslais, gilinsis į savo patirtis, jausmus bei emocijas. Pasitelkę interpretacijas, įžvalgas ir metaforas, savo išgyvenimus išlies ant popieriaus lapo. Piešimo įgūdžiai tikrai nėra būtini.

Šiame dailės terapijos procese bus taikomi dailės terapijos metodai, terapiniai pratimai, sekama grupės dinamika, kuriamas terapinis santykis, palaikoma sąveika tarp grupės narių. Dailės terapijos procesą baigsime refleksijomis.

Ką čia atrasite sau? Naują pažinimą, suvokimus, kūrybiškumo džiaugsmą, savo ir grupės patirtis bei palaikymą.

„Mano tikslas dirbant su asmenimis – jų resursų / išteklių, kūrybiškumo suradimas, „pažadinimas“, autentiškumo ir unikalumo įgalinimas”, – atskleidžia dailės terapeutė Sigita.

S. Kupčiūnienė – viena dailės terapijos profesijos pradininkų Lietuvoje, LDTA narė (Lietuvos dailės terapijos asociacija). Sigita į dailės terapijos procesą integruoja ir kitas papildančias technikas, prieigas, pratimus – muzikos, vizualizavimo, rašymo, judesio, pasakojimo. Dailės terapijos grupės vedimas yra paremtas teorinėmis žiniomis bei ilgamete dailės terapeutės praktika dirbant su suaugusiųjų grupėmis ir individualiai.

Viso terapinio ciklo (8 sesijų) kaina: 120 Eur

Sumokama prieš pradedant kursą.

Visas priemones, reikalingas terapijai, rasite atvykę.

Vietų skaičius grupėje ribotas, todėl kviečiame registruotis iš anksto tel. 8 684 843 88 (darbo dienomis nuo 9 iki 16 val.)

Užsiėmimo metu privaloma dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių