Kauno tvirtovės III forte minėjo atkurtos valstybės šimtmetį

  • Teksto dydis:

Kauno rajone esančiame III forte šeštadienį paminėtas Valstybės atkūrimo šimtmetis.

III forto įgulos ir Garliavos apylinkių "Sąnašos" bendruomenės iniciatyva istorinėse sutvarkytose ir visuomeninėms reikmėms pritaikytose kareivinėse buvo sugiedotas Lietuvos Respublikos himnas.

Kauno tvirtoves direktorius karo istorikas prof. Valdas Rakutis priminė lietuvių tautos kelią iki Vasario 16-tos akto paskelbimo ir valstybingumo įtvirtinimo. Seniavos, Naugardiškių, Ireniškių seniūnaitis Ovidijus Jurkša papasakojo apie Nepriklausomybės kovų savanorius, kilusius iš III forto apylinkių ir apdovanotus už narsą ir drąsą Vyčio kryžiaus ordinais.

Asociacijos Kauno tvirtovės pirmininko pavaduotojas Raimondas Blaževičius apdovanojo pasižymėjusius asociacijos narius Nepriklausomybės atkūrimo šimtmečio atminimo medaliais, kuriuos sukūrė IV forto įgulos vadas Aleksandras Stepanenko. Skambėjo aidėjo kareivinių skliautuose lietuviškos dainos, atliekamos moterų ansamblio "Jiesia". III forto įgulos štabo viršininkas Andrius Jurkša pristatė šių laikų savanorių uniformas, o KASP Kauno rinktinės savanoriai visiems susirinkusiesiems demonstravo šiuolaikinę ginkluotę. Po pasakojimų ir dainų skambesio renginio dalyviai vaišinosi III forto arbata.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fdsgfdsgf

fdsgfdsgf portretas
Jėga, Kaunas ir Kauno rajonas atsigauna!

Ftoras-Kaunas

Ftoras-Kaunas portretas
Šaunu, kad III fortas atgyja ne vien tik 9 ir 7 fortai. Bendruomenė renkasi švenčia, linksminasi ko daugiau reik paprastam žmogui kažkur nueiti šalia namų. Sutvarkytas fortas gali tapti vietos traukos vieta.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių