Karantino išvarginti Kauno teatrai jau laukia žiūrovų: scenoje surengs net realybės šou

  • Teksto dydis:

Kauno valstybinis muzikinis teatras pradeda sezoną su šešiomis premjeromis. Per sezoną bus parodyti 24 spektakliai, praneša LNK žinios.

„„Traviata“ vėl bus atkelta į šiuos metus. Mes ją parodysime gruodžio menesio gale. Kiti metai irgi bus intensyvūs – bus miuziklas „Elizabet““, pasakojo Kauno valstybinio muzikinio teatro direktorius Bejaminas Želvys.

Sezoną pradeda opera „Turkas Italijoje“. Tai – bendras darbas su Estijos komanda. XIX amžiaus pradžios Dž. Rosinio opera, kuri pirmą kartą parodyta prieš daugiau nei 200 metų, virsta šiuolaikišku realybės šou, atspindinčiu karantino aktualijas.

„Visas spektaklis yra realybės šou – veikėjus filmuoja kameros, bandoma perteikti ne visai realistinį santykį su žmonėmis“, – sakė solistė Gabrielė Bukinė.

Estų dekoratorius sako, kad vaizdas scenoje gerokai skirsis nuo to, kas žiūrovui įprasta. „Galiu pasakyti, kad mane įkvėpė žaislai iš 1990 metų. Jei esate 90-ųjų vaikas, pamatysite pažįstamų detalių iš vaikystės“, – pasakojo scenografas ir kostiumų dailininkas Madis Nurms.

Pirmą kartą po karantino teatrams leista su galimybių pasais užpildyti 100 proc. salių. Aktoriai sako, kad jausmas – lyg į sceną liptų pirmą kartą. „Laukimo jaudulys ir noras vėl dainuoti pilnai salei. Tikimės, kad šį kartą jau tikrai niekas nesutrukdys, kad žiūrovai sugrįš“, – atviravo solistė Ieva Goleckytė.

Bilietai į spektaklius jau pradėti šluoti. Kaunietė Valda laukia, kada bus atidarytos Dramos teatro kasos, ir pirks bilietus į kelis spektaklius iš karto. „Pirksiu į modernaus šokio festivalio koncertą, į „Perą Giuntą“ – bus nauja premjera. Taip pat pirksiu, bet ne sau į „Žmonės“ pagal Vydūno veikalus – kol kas tiek numačiau“, – sakė ji.

Nacionalinis Kauno dramos teatras pasitinka 102 sezoną su šūkiu: Sveiki atvykę!

Sezoną pradeda norvegų dramaturgo Henriko Ibseno poetinė drama „Peras Giuntas“. „Tai tarsi pasaka suaugusiems žmonėms, bet irgi apie atsakomybę. Ar tu prisiimi atsakomybę, ar ne. Ir kas atsitinka, kai tu tos atsakomybės neprisiimi?“ – pasakojo teatro direktorius Egidijus Stancikas.

Jis sakė, kad neatsitiktinai sezonas pradedamas nuo užsienio dramaturgo pjesės. Sezono bruožas – tarptautiškumas. „Atvyksta režisierė iš Sakartvelo ir repetuojame Ivano Vyrypajevo pjesę „Vasarinės vapsvos“, pristatysime ir spektaklį apie Prancūzijos revoliuciją“, – teigė E. Stancikas.

Nacionalinis Kauno dramos teatras sezoną pradeda rugsėjo 17-ąją, o Kauno valstybinis muzikinis teatras – startuoja jau šį trečiadienį, rugsėjo 8-ąją.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių