Kauno savivaldybės biblioteka kviečia 100-ųjų metinių proga prisiminti poetą V. Mačernį

Nors bibliotekų lankytojams jau galima patiems iš lentynų rinktis norimas skaityti knygas, tačiau dėl karantino šalyje kultūros renginiai bibliotekose vis dar nevyksta.

Išeitis – virtuali erdvė, tad šio trečiadienio vakarą Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia į virtualų susitikimą „Tarp gilių vandenų ir dūžtančių formų: minint 100-ąsias poeto Vytauto Mačernio gimimo metines“.

Apie V. Mačernio gyvenimą ir kūrybą su rašytoja, knygos „Dūžtančios formos. Romanas apie Vytautą Mačernį“ autore Aldona Ruseckaite kalbėsis istorikė, literatūros tyrinėtoja Silvija Stankevičiūtė. Vakaro viešnios diskutuos apie V. Mačernio asmenybę ir jo vaidmenį lietuvių literatūros, kultūros istorijoje, taip pat aptars knygos apie poetą rašymo įkvėpimo šaltinius, autorės siekius, kūrybinio proceso ypatumus bei daugelį kitų temų.

„Šio rašytojo eilės neturi amžiaus. Jas skaito, mėgsta, cituoja vyresni, brandūs skaitytojai, bet mėgstamas jis ir jaunųjų. Nemažiau įsimintina ir tragiška jo skaičiais trumpo, tačiau patirtimis ir darbais turtingo gyvenimo istorija: parašyta per 200 eilėraščių, išgyventi spalvingi studijų metai, neįvykusios vestuvės su mylimąja, atsitiktinio sviedinio skeveldra, tąkart buvusi lemtinga“, – teigia susitikimo organizatoriai, pridurdami, kad birželio 5-ąją bus minimasis 100-asis V. Mačernio gimtadienis.

V. Mačernio metams dedikuotas renginys nuo 18 val. bus stebimas Kauno savivaldybės bibliotekos „Facebook“ puslapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
KGB atžalos - koks patriotizmas..............
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių