Kauno regiono jaunieji bardai rinkosi Garliavoje

  • Teksto dydis:

Į Garliavos Juozo Lukšos gimnaziją balandžio 12 dieną rinkosi žodžio, muzikos kūrėjai ir atlikėjai iš įvairių mūsų rajono, Kauno miesto ugdymo įstaigų bei kūrybinių centrų.

Svečių atvyko ir iš kaimyninių rajonų – Kaišiadorių, Raseinių mokyklų. Juozo Lukšos gimnazijoje vyko Lietuvos mokinių dainuojamosios poezijos Kauno regiono festivalis - konkursas, kurio pagrindinis tikslas – ugdyti mokinių meno ir kūrybos poreikį, populiarinti dainuojamosios poezijos žanrą, integruoti žodį ir muziką, skatinti moksleivių domėjimąsi lietuvių ir pasaulio poezija.

Tradicinis dainuojamosios poezijos konkursas „Pavasaris, poezija ir muzika“, trylika metų rengtas Kaune, šį kartą atkeliavo į Kauno rajoną. Jaunųjų kūrėjų dainuojamosios poezijos konkurso organizavimo idėja priklauso žinomam aktoriui, renginių režisieriui ir bardui Gediminui Storpirščiui. Renginys, užgimęs Vilniuje, vėliau išplito visoje Lietuvoje ir dabar organizuojamas dviem turais. Pirmajame ture mokiniai į konkursą renkasi savo regionuose, o šių turų nugalėtojai – į baigiamąjį turą Vilniuje.

Juozo Lukšos gimnazijos lietuvių kalbos mokytojos Jūratės Petrikaitės pasiūlytai idėjai konkursą organizuoti Garliavos Juozo Lukšos gimnazijoje entuziastingai pritarė gimnazijos direktorius Vidmantas Vitkauskas ir kiti bendruomenės nariai. Respublikinio konkurso Kauno regiono turas iki šiol buvo rengiamas Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazijoje. Šios mokyklos mokytojai, vienai iš konkurso organizatorių, Jūratei Petrikaitei perėjus dirbti į Garliavos Juozo Lukšos gimnaziją, labai tikėtina, kad nuo šiol jis bus organizuojamas mūsų rajone.

Pirmą kartą Garliavos Juozo Lukšos gimnazijoje surengtame jaunųjų kūrėjų festivalyje - konkurse dalyvavo 26 atlikėjai. Konkurso vertinimo komisija, kurios pirmininkas Valstybinio jaunimo teatro aktorius, bardas Gediminas Storpirštis, nugalėtojais paskelbė Kotryną Streikutę (9 kl.) ir Modestą Krugždaitę (10 kl.) iš Rumšiškių Antano Baranausko gimnazijos (mokytoja Renata Gvildienė), Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos iš Raseinių ansamblį (mokytoja Jolita Čiuprovienė) ir Gerdą Kalvaitytę (Raudondvario kultūros centro dainuojamosios poezijos studijos mokinę (mokytojas Algirdas Svidinskas).

Visi konkurso dalyviai ir laureatai buvo apdovanoti įvairiomis dovanomis bei padėkos raštais. Komisijos ir publikos geriausiai įvertintai atlikėjai Gerdai Kalvaitytei buvo įteiktas  Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondo piniginis prizas. Visi laureatai balandžio 23 dieną dalyvaus baigiamajame konkurso etape Vilniaus Šv. Kristoforo gimnazijoje.

Renginio organizatoriai nuoširdžiai dėkoja už pagalbą ir paramą rengiant šį konkursą Kauno rajono savivaldybės administracijos kultūros, švietimo ir sporto skyriui (vedėja Irena Marcinkevičienė), A. Makūnienės labdaros ir paramos fondui (vadovė Aurelija Makūnienė) Garliavos seniūnijai (seniūnė Nijolė Tarvydienė) ir UAB Fotospektrui (direktorius Gediminas Gūžys).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vita

Vita portretas
Sėkmės,Gerda,Vilniuje!Tu šaunuolė.Tau pasiseks.

Tėvas

Tėvas portretas
Šaunuoliai, kažkas naujo Garliavoje!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių