Kauno lėlių teatras pradeda naują sezoną

  • Teksto dydis:

Tradicine teatro gerbėjų pamilta švente "Į Pasakų šalį – su fotoaparatu!" savo 58-ąjį sezoną pradėjo Kauno valstybinis lėlių teatras.

Iškilmėms pasibaigus, lėlininkų laukia darbingas ir aktyvus sezonas, žadantis džiuginti žiūrovus jau pamėgtais spektakliais, keturiomis intriguojančiomis premjeromis, tradiciniais renginiais, gastrolėmis po įvairius Lietuvos miestus ir išvažiuojamomis lėlių parodomis.

Jau rugsėjo viduryje teatro sceną išvys bendras Charkovo V.A.Afanasjevo valstybinio akademinio lėlių teatro (Ukraina) kūrybinės komandos ir Kauno lėlių teatro aktorių kūdikis – spektaklis vaikams – "Pliauskiukas Ivasiukas". Sprendimui pasikviesti menininkes iš Charkovo įtakos turėjo siekis solidarizuotis su sudėtingą laikotarpį išgyvenančia Ukraina ir jau užmegzti ryšiai – 2001 m. Kaunas ir Charkovas pasirašė partnerystės sutartį ir įgyvendino daug verslo, kultūros ir švietimo sričių projektų.

Premjerinio spektaklio ašis – labai laukto, išmyluoto iš paprastos pliauskos berniuku pavirtusio Ivasiuko nuotykiai ir stebuklingi nutikimai. Tai mažo žmogučio odisėja, kurioje vaikas pažįsta Pasaulį, susikauna su Blogiu ir tampa brandžiu žmogumi.

Kalėdinį ir naujametį laikotarpį teatras pasitiks su šventiškumo ir gerų emocijų nestokojančiu vaidinimu "Kalėdų Senelio lazda" (rež. Andrius Žiurauskas, dail. Aldona Jankauskienė).

Vasarį teatro repertuarą papildys plastikos ir objektų spektaklis "Baltas žvėriūkštis" (autorė ir režisierė – Agnė Dilytė, dailininkė – VDA diplomantė Ieva Paliukaitytė) pagal prancūzų autoriaus Maurice'o Sendako spalvinimo knygelę "Where The Wild Things Are". Spektaklio kūrėjai stengsis padėti vaikams susidraugauti su taip dažnai tamsiame kambaryje, po lova ar už lango tykančiomis baimėmis.

Gegužę repertuarinio spektaklio "Šeimynėlė iš Didžiosios girios" gerbėjai sulauks staigmenos – Kauno lėlių teatro scenoje pasirodys naujos Kaukučių šeimos istorijos – "Noriu-negalima, reikia-nenoriu" (rež. A.Žiurauskas, dailininkė Lesia Lučko (Ukraina), pagal Gintaro Beresnevičiaus kūrinį), pratęsiančios pažintį su vėjavaikėmis šios šeimos atžalomis.

Rugsėjo pabaigoje teatro trupė dalyvaus Tarptautiniame vaikų teatrų festivalyje Vroclave (Lenkija) su nemenką gastrolių patirtį ir apdovanojimų bagažą sukaupusiu spektakliu jaunimui ir suaugusiesiems "Kelionė saulės link" (rež. Borisas Konstantinovas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių