Kauno biblioteka kviečia į knygų persikraustymo akciją: plūstelės gyva grandine perduodamos knygos

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities viešoji biblioteka žengia į atsinaujinimo etapą. Nuo rugsėjo 1 d. bibliotekos pastatas, esantis Radastų g. 2, uždaromas rekonstrukcijos darbams. Visoms paslaugoms atsinaujinimo laikotarpiu persikeliant į senuosius bibliotekos rūmus, K. Donelaičio g. 8, rugpjūčio 31 d. 15 val. skaitytojai, miesto gyventojai bei svečiai kviečiami į simbolinę bibliotekos persikraustymo akciją.

Parodos kalnu plūstelės gyva grandine perduodamos knygos

Netrukus laikinaisiais bibliotekos namais vėl taps architekto V. Landsbergio-Žemkalnio projektuoti Prekybos pramonės ir amatų rūmai. Juose iki šiol veikė tik keletas bibliotekos padalinių, tačiau netrukus persikels beveik visos Kauno apskrities viešosios bibliotekos paslaugos. Todėl prieš naujų mokslo metų pradžią, paskutinę vasaros dieną, rugpjūčio 31 d. 15 val., bibliotekos skaitytojai, kolegos, draugai, miesto gyventojai ir svečiai, skambant smagioms grupės „Rakija Klezmer Orkestar“ improvizacijoms kviečiami į persikraustymo akciją. Gyva eile nuo rekonstrukcijai uždaromo pastato, Parodos kalno šaligatviu iki senųjų rūmų, K. Donelaičio g. 8, iš rankų į rankas bus perduodami ir taip pernešami paskutinieji senųjų rūmų lentynas užpildyti turintys leidiniai, o po akcijos kviečiama dalyvauti įkurtuvių (sugrįžtuvių) šventėje laikinuosiuose bibliotekos namuose.

„Persikraustome, kad atsinaujintume ir ateityje pakviestume į patogesnę, modernesnę, šiuolaikinės visuomenės poreikius atitinkančią biblioteką, kurioje lauks ne tik modernizuotos erdvės, bet ir naujos paslaugos. Simboliška, kad laikinaisiais namais vėl tampa senieji bibliotekos rūmai, iš kurių prieš 34 metus dalinai išsikraustėme, 1987 m. Mažajame Ąžuolyne atidarius specialiai bibliotekai pastatytą, o dabar rekonstrukcijai uždaromą pastatą. Bibliotekos persikraustymo akcijoje gyva žmonių grandine pernešime knygas nuo Parodos kalno į senuosius bibliotekos rūmus, kuriuose įsikursime artimiausiems porai metų. Juk nesvarbu, kuriame pastate bus saugoma knyga, svarbu, kad ją atrastume, kad ji keliautų iš rankų į rankas ir būtų skaitoma“ – kalbėjo bibliotekos direktorė Edita Urbonavičienė.

Juk nesvarbu, kuriame pastate bus saugoma knyga, svarbu, kad ją atrastume, kad ji keliautų iš rankų į rankas ir būtų skaitoma

Šventinėje programoje – daug veiklų

Po akcijos K. Donelaičio g. 8 bibliotekos pastate laukia šventinė įkurtuvių (sugrįžtuvių) programa. Atėjusieji turės galimybę dalyvauti ekskursijoje viename gražiausių Kauno tarpukario pastatų. Kiekvieną išlikusią rūmų detalę galima laikyti kultūros paveldo objektu. Ekskursijos metu bus pristatyta šio pastato istorija, architektūra, interjeras bei persikrausčiusios bibliotekos paslaugos. Ekskursijos vyks 16 ir 17 valandomis.

Bibliotekos nuotr.

Taip pat tyrinėjantys bibliotekos erdves, galės apžiūrėti dviejų jaunų menininkių – Deimantės Zaicevaitės ir Rasos Vaitkevičiūtės eskizų ir fotografijos darbų parodas.

Neseniai įkurtame bibliotekos kiemelyje nuo 16 val. į susitikimą pakvies hiphopo grupės „G&G sindikatas“ narys – Kastytis Sarnickas-Kastetas. Susitikimo metu jis pristatys savo detektyvinį repo romaną ,,Žėručio gatvės byla“. Taip pat bus kalbamasi apie rašymą, naratyvinių tekstų kūrimo paieškas ir priežastis, skaitymo ritualus šeimoje, subkultūrų įtaką amžių sandūroje ir muziką. Kaip gi be jos.

Įkurtuvių šventę užbaigs akcijos metu gyva grandine siunčiamas knygas lydėjusios grupės „Rakija Klezmer Orkestar“ koncertas, kuris nuaidės nuotaikingais, šokti kviečiančiais balkaniškais ritmais ir supažindins su tradicine žydiška Klezmer muzika. Renginys vyks bibliotekos kiemelyje, K. Donelaičio g. 8, nuo 17 val. Esant nepalankioms oro sąlygoms – renginiai bus perkeliami į patalpų vidų. Į akciją, ekskursijas ir renginius būtina registracija el. paštu renginiai@kvb.lt arba tel. (8 37) 32 44 17



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senė

Senė portretas
Gelbėkit bibliotekos pastatą Donelaicio gatvėje. Taip nugyventas ir nuniokotas kad baisu. Neveskit ekskursijų ten ir nešiurpinkit kaunieciu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių