Kauniečiai turi progą pasiklausyti ypač artimų žmogaus sielai arfos garsų

„Karališkosios arfos solo“ – taip pavadintas koncertas, kuris penktadienio vakarą vyks Kauno valstybinėje filharmonijoje. Koncerto programą parengė Kauno miesto simfoninis orkestras (vyr. dirigentas Constantine Orbelianas, JAV), solistė Joana Daunytė (arfa) bei dirigentas Juozas Mantas Jauniškis.

Pasak lietuvių „arfos ambasadore“ vadinamos J. Daunytės, arfos garsai yra ypač artimi žmogaus sielai. „Šio instrumento skleidžiamas sakralumas, pakilumas susijęs su mūsų vidumi, dvasine ramybe, šiluma ir jaukumu. Plačiai kalbama ir apie gydomąjį arfos poveikį žmogui, arfos garsų terapiją. Ne veltui šis instrumentas vadinamas dieviškuoju“, – teigė muzikė.

Pasak Kauno simfoninio orkestro vadovo Algimanto Treikausko, J. Daunytės preciziškai atliekama karališko instrumento muzika džiugina ne tik gimtosios Lietuvos, bet ir kitų pasaulio šalių klausytojus. Platų atlikėjos muzikos akiratį liudija įvairių epochų arfos muziką apimantis repertuaras, bendradarbiavimas su įvairių šalių simfoniniais orkestrais, buvimas šeimyninio ansamblio „Regnum musicale“ nare.

„Koncerto vakarą Joana Daunytė klausytojus džiugins atlikdama prancūzų kompozitoriaus Gabrielio Pierno Koncertą arfai ir orkestrui. Solistei ir orkestrui diriguos prof. Juozo Domarko mokinys Juozas Mantas Jauniškis. Koncerte taip pat skambės Kauno miesto simfoninio orkestro atliekama Antonino Dvoržako Simfonija Nr. 8 G-dur, op. 88.“, – programą pristatė A. Treikauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

By. Rka paklojęs

By. Rka  paklojęs  portretas
LABAI ACIU UZ NUOSTABIA NAUJIENA !!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių