Kaune – didžiausias Baltijos šalyse tatuiruočių meno festivalis

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 6-8 d. Kaune vyks didžiausias Baltijos šalyse tatuiruočių meno festivalis „Baltic Tattoo Convention“. Organizatoriai atskleidė, kad dėl geriausio meistro vardo  įvairiose kategorijose varžysis žymiausi Lietuvos ir pasaulio kūrėjai. Renginio lankytojams tai galimybė iš arti pamatyti, kaip gimsta tatuiruočių menas, o drąsesniems – proga juo pasipuošti.

2014 m. Klaipėdoje pradėtas organizuoti tatuiruočių meno festivalis „Memel Tattoo Convention“ išaugo ir pakeitęs pavadinimą, tačiau išsaugojęs ypatingą dvasią, persikėlė į laikinąją sostinę. Tris dienas Kauno Lengvosios atletikos manieže, Aušros g. 42, vyksiantis „Baltic Tattoo Convention“ – tatuiruočių mėgėjų rojus.

Ar tatuiruotės yra menas? Renginio iniciatoriaus, gerai žinomo tatuiruočių meistro Danieliaus Djačkovo teigimu, per paskutinį dešimtmetį požiūris į tatuiruotes kardinaliai pasikeitė: „Dar prieš 10 metų tai buvo labiau amatas. Tiksliau, apie 80 proc. darbo – amatas ir vos 20 proc. – menas. Dabar šis santykis yra smarkiai pasikeitęs ir menas užima didžiąją dalį, apie 70 proc. Taip yra todėl, kad tatuiruočių meistrais tampa vis daugiau profesionalių dalininkų, grafikų, dizainerių ir pan. Jie kuria naujus stilius, koncepcijas, įneša savų interpretacijų.“

Renginio organizatoriai atskleidė, kad beveik 2 tūkst. kv. m plote vienu metu įsikurs daugiau kaip 100 meistrų iš 20 skirtingų šalių. Konvencijos dalyviai varžysis dėl 19 nominacijų, atspindinčių įvairiausius tatuiruočių meno stilius ir dydžius. Darbus įvertinusi ekspertų komisija paskelbs geriausius 2019 metų tatuiruočių kūrėjus.

Hiper-realistiniais vaizdais garsėjantis Randy Engelhard‘as – tatuiruočių pasaulio legenda. Jį žino kiekvienas, bent šiek tiek besidomintis tatuiruočių menu.

Iš Australijos atvykstantis Benjaminas Laukis – lietuviškų šaknų turintis ir savo kilme besididžiuojantis menininkas, išsiskiria savitu ir sunkiai atkartojamu tatuiruočių stiliumi.

Graikė Natalie Nox – kone vienintelė pasaulyje kūrėja tatuiruotes piešianti be eskizų, o tiesiai ant žmogaus kūno. Unikaliu stiliumi atlikti meistrės darbai itin tapybiški ir iškart atpažįstami.

Konvencijoje šiemet pasirodys tatuiruočių meistras Binay Gurung‘as iš tolimojo Nepalo. Iš kitų kūrėjų jis išsiskiria tuo, kad meistriškai derina tradicinį ir modernųjį tatuiruočių stilius.

„Baltic Tattoo Convention“ bus galima iš arčiau susipažinti ir su žymiausiais Lietuvos tatuiruočių meistrais, tarp kurių: Jurgis Mikalauskas, Andrius Augulis, Tomas Vaitkūnas, Remigijus Čižauskas ir kt.

Paklausti, ar sunku į Lietuvoje vykstančią konvenciją pritraukti pasaulinio lygio žvaigždes, organizatoriai pripažino, kad tai tikrai nėra lengva. Vis dėlto, anot jų, „Baltic Tattoo Convention“ – sparčiai augantis ir vis didesnio susidomėjimo sulaukiantis renginys.

„Baltic Tattoo Convention“ tema – Baltų kultūra, todėl renginio lankytojai turės progą ne tik pasigrožėti tatuiruotėmis, bet ir apsilankyti festivalio erdvėse įsikūrusiuose senovės Baltų karių kaimuose. Juose veiksiančiose senovės amatų dirbtuvėse meistriškumą demonstruos kaulo, akmens, kailio, odos ir metalų apdirbėjai, o prie kūrybinio proceso galės prisidėti kiekvienas norintis. Baltiškai kultūrai neabejingi festivalio lankytojai turės progą įsigyti tikslių, autentiška technika pagamintų senovinių papuošalų ir kitų dirbinių kopijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

"Šventiesiams" komentatoriams

"Šventiesiams" komentatoriams portretas
Tie kurie čia bando Dievą kaišioti ir aiškinti , kad tatuiruotės gadina kūną, daugeliui siūlyčiau pasižiūrėti į savo celiulitinį, saldumynų ir greitojo maisto išvarginti kūnelį ir pagalvoti, ar rydami kaip kiaulės viską iš eilės, jūs neiname prieš dievo valią, nes Dievas gi jus sukūrė be kiaulėmis, o kad į jas pavirtote esate tik patys kalti. Tas pats Dievas mus moko - "Neteisk ir pats nebūsi teisiamas". Tik kažkodėl visos kaimų davatkos šį Dūevo pasakymą linkusios būna ignoruoti...

Paskutiniams 2 asilams

Paskutiniams 2 asilams portretas
Dievas žmogui davė kūną pagal savo pavyzdį. Jį reikia gražiai prižiūrėti, nenaikinti ir tinkamai puoselėti. O tatiuruotės čia ne tik kad ne prie ko, bet dažniausi tokie ,,murziai" dar ir rūko - geria, veda baisų gyvenimo būdą.. Atsipeikėkit glušiai, prieš tai kai imatės liaupsinti šį mazoxistinį a'lia saviraiškos būdą

Anonimas2

Anonimas2 portretas
Dievo baimingi bažnytkaimio gyventojai, kuriem kunigai smegenis plauna kiekviena savaitgalį, kad žmogus, kuris nėra toks, kaip jūs yra blogas. Patys bjauriausi žmonės yra tie kurie, moka tik per internetą komentuot, be savo gyvenimų, su įsitikinimu, kad mano nuomonė yra vienintelė ir teisinga.
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių