Kaip Kaunas švęs valstybės atkūrimo šimtmetį?

Kitąmet minint atkurtos valstybės 100-metį, Kaunas žada visą puokštę įvairiausių renginių.

Šviesos ir koncertai

Kone kiekvienas lietuvis pritars – turime ką švęsti ir kuo didžiuotis. Atkūrėme valstybę ir ją išlaikėme.

"Todėl ir renginiai, skirti 100-mečio minėjimui, turi kalbėti visiems suprantama kalba. Tai neturi būti tik patosiniai minėjimai ir koncertai. 100-mečio renginiai privalo turėti prasmę ir dabarčiai, ir ateičiai, – 2022-aisiais Europos kultūros sostine tapsiančio Kauno šūkį atkartojo vicemeras Simonas Kairys. – Kaip sakome: iš laikinosios į šiuolaikinę!"

Išsamus 100-mečio renginių Kaune sąrašas virtualioje erdvėje pasirodys kiek vėliau, tačiau vicemeras atskleidė svarbiausius.

Ne kartą Lietuvos trispalvės spalvomis apšviesti miesto pastatai, anot jo, kitąmet vėl džiugins kauniečius ir miesto svečius. Vasario 15–18 d. geltonai, žaliai ir raudonai bus nuspalvinta kone 20 senųjų tarpukario pastatų. Vasarį Kauno "Žalgirio" arenoje numatytas grandiozinis koncertas, kurio metu bus įvertintos Lietuvos iniciatyvos, o prieš pat Valstybės atkūrimo dieną Kaune bus pristatyta režisieriaus Andriaus Juzėno istorinė drama "Pelėdų kalnas".

Reziuomuojant pasakysiu taip – veiksmo bus daug.

Dainuos pasaulio lietuviai

"Sutikite, daugiausia dėmesio nukreipta į Vilnių. Dalis 100-mečio minėjimo renginių, greičiausiai bus orientuota ir į mažesnius miestelius. Tuo metu tokiems miestams kaip Kaunas ar Klaipėda reikia patiems ieškoti savo kelio. Todėl labai dideliu pasiekimu laikome tai, kad pirmoji Lietuvos atkūrimo 100-mečio dainų šventės diena numatyta Kaune, Dainų slėnyje", – iš vasario mėnesio į birželio pabaigą peršoko S.Kairys.

Tradiciškai liepos 6-ąją po pasaulį išsibarsčiusių lietuvių lūpose ir Kaune suskambės šalies himnas, o visuomenei bus pristatytas Kauno valstybinės filharmonijos statytas istorinis spektaklis.

S.Kairys darsyk pabrėžė, kad 100-mečio renginiai turi būti ne tik kupini patriotizmo, bet ir labai šiuolaikiški, atspindėti modernią Lietuvą. Jie turi būti įsimintinas kultūrinis įvykis visiems: jaunajai kartai, senjorams, šeimoms. Pastarosios, anot politiko, rudeniop bus kviečiamos į 100-mečio šeimų šventę.

Dalyviai ir stebėtojai

Analogų Lietuvoje neturintis idėjų konkursas "Kauno akcentai" ir vėl ragins profesionalius kūrėjus ir eilinius miestiečius pasidalyti mintimis, kaip atkurtos valstybės 100-mečio proga papuošti savo gimtąjį miestą.

Paraiškas jau visai netrukus galės teikti visi norintys ir turintys ką pasakyti.

Kauno turizmo skatinimo agentūra "Kaunas IN" gi darys viską, kad kitąmet atvykstantiesiems mūsų miestas būtų dar patrauklesnis ir įdomesnis.

"Išvardijau savivaldybės renginius, tačiau nepamirškite, kad ne vieną jų miestui dovanos įvairios kultūrinės įstaigos, organizacijos. Dar dėliojame rėmus. Reziuomuojant pasakysiu taip – veiksmo bus daug", – tapti ne tik stebėtojais, bet ir aktyviais dalyviais kvietė vicemeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikia idejiskai svesti

Reikia  idejiskai svesti portretas
o jei taip miesto erdvese ,gamtoje nemokamu koncertu su tautos pamegtais dainininkais. Zinoma,tai jau kainuos,bet negi savivaldybe tokia bedna,kad nesuras lesu.Galbut ir pastatus reiketu prisiminti /juk vienas nuolat puikojasi per telika/ Sia 100-mecio tema kazka sukurti,manau ir miestui ilgai liktu ir grozi tai sukurtu,ir ilgam liktu ant sienu kaip meno kurinys.Juk jau du nuostabiai grazius turime.Ideju galime atrasti daug.tik kazin ar jas kas igyvendins.

...

... portretas
O krabas ir vėl šventes užsieny praleis.

o melynas kitelis

o melynas kitelis  portretas
su kiaule -komjaunuoliu...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių