Jaunuosius keramikus įkvėpė „Kauno dienos“ antraštės

  • Teksto dydis:

Kauno Antano Martinaičio dailės mokyklos skulptūros ir keramikos mokytojai kartu su savo 5–12 klasių mokiniais tęsia tradiciją – kasmet kuria molinius dirbinius, kuriems impulsą suteikia įvairios laikraščio „Kauno diena“ straipsnių antraštės.

Ne vieną kauniečių kartą užauginusi „Kauno diena“ – ne tik žinių, bet ir kūrybos šaltinis. Rankose laikomas laikraštis kviečia sutelkti dėmesį, atsiriboti nuo kasdienybę pripildžiusio informacijos triukšmo. Popieriuje atspausdintas žodis ar frazė žmogaus vaizduotėje gali tapti akmenėliu, išjudinančiu fantazijos jūrą, impulsu kurti.

Šiandienio gyvenimo būdo skuba padiktavo idėją, kai mažai gilinamasi į straipsnio medžiagą, o tik permetamos akimis antraštės. „Antraštės“ – taip vadinasi ir pati paroda, kuri šiemet buvo eksponuota ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėje Latvijoje, Saldaus dailės mokykloje.

Organizatorių nuotr.

Vaikai išlaisvino savo vaizduotę, fantazavo, kurdami įvairias kompozicijas pagal pasirinktas antraštes, kuriose buvo išlaikytas ir „Kauno dienai“ būdingas šriftas. Jas mokiniai interpretavo skirtingai. Vieni paprasčiau, tiesmukai įvaizdino pasirinktą tekstą. Tokiu pavyzdžiu gali būti keraminė kompozicija „Lietuvė iš Londono“, kurioje vaizduojama madinga mergina. Kiti pasirinko metaforas: antraštę „Šilčiausi metai istorijoje“ iliustravo tirpstančių ledų kompozicija, o „Žalingus įpročius“ – kepurėta kaukole. Pasitelkę fantaziją jaunieji keramikai šmaikštavo vestuvių tema, dalijosi šiltais prisiminimais.

Organizatorių nuotr.

Humoro ir fantazijos nestokojo sukūrę šmaikščias skulptūrėles „Vakaras pragaro virtuvėje“, „Kelionė į (ne)egzistuojantį pasaulį“, kuriose išdegta keramika dekoruota spalvingai, ryškiai. Tuo tarpu kūrinys „Jūrų kiaulytės žmogų pristabdo“ – mielas, švelnus, rusvaspalvis, vaizduojantis jaukius gyvūnėlius. Paminėtuose ir daugelyje kitų molio darbų atsiskleidžia tiek vaikų pomėgiai, interesai, tiek ir meninė samprata, išmoktos dailės pamokos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SEKMES

SEKMES portretas
SUPER darbai

smagu

smagu portretas
Linksmi darbai

Anonimas

Anonimas portretas
daugiau panašu į : po avarijos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių