Į Kauną atvyksta tragikomiškas spektaklis – norėsis ir verkti, ir juoktis iki ašarų

  • Teksto dydis:

"Terapijos" – Auksiniu scenos kryžiumi už geriausią metų dramaturgiją apdovanotas tragikomiškas, atviras ir intymus spektaklis, pagal jaunosios kartos dramaturgės Birutės Kapustinskaitės pjesę, atvyksta į Kauną.

Spektaklis vienoje scenoje pirmą kartą suburia talentingas, stipriausius ir įsimintiniausius moterų vaidmenis teatre sukūrusias aktores: Nelę Savičenko, Rasą Samuolytę, Viktoriją Kuodytę, Aldoną Vilutytę, Oneidą Kunsungą, Miglę Polikevčiūtę, Indrę Patkauskaitę, Severiną Špakovską, Vilmą Raubaitę ir Gintarę Latvėnaitę.

Aktorės kuria intymų ir atvirą santykį su publika – nieko neslėpdamos, trindamos distanciją, jos pasakoja apie uždarą moterų gyvenimą ligoninės palatoje – į kurį galima patekti ne kiekvienam, tačiau patekus abejingų nelieka – norisi ir verkti, ir juoktis iki ašarų.

Teatro ir kino aktorius, režisierius, improvizacinio teatro "Kitas kampas" meno vadovas Kirilas Glušajevas šiame spektaklyje į žiūrovą kreipiasi tiesiogiai, kinematografišką tekstą pristatydamas stambiu planu – akis į akį, nesibaidant humoro, buities ir nebijant pauzių.

Pjesės herojės "Terapijose" susiduria ne tik su savo nerimu ir palatos buitimi, bet ir didžiausiu iššūkiu – viena kitos charakteriu ir kartais, regis, nesuderinamu požiūriu. Būtent tai spektaklį paverčia išskirtiniu, komišku ir liudija tai, kas svarbiausia, – žmogiškumą.

"Terapijos" yra daugiau nei paprastas pjesės pastatymas.  Dramaturgė stulbinamai įtikinamai sukuria palatos pasaulį, paversdama jį ir universaliu – gerą dramaturgiją išduoda atpažįstamumo nuostaba: pasirodo, ir joms taip pat, tik dar aštriau! Tame mažame ir kai kam paskutiniame pasaulyje, kaip ir kitur, mikliai sukuriamos hierarchijos, pasidalijama pozicijomis, moteris gaubiančią tragediją švelnina kasdienybės komedijos ir niekur neišnykstantis nerimas dėl ateities", – apie spektaklį portale "Menų faktūra" rašė kritikas Vaidas Jauniškis.

Laikraščio "7 meno dienos" kritikė Ieva Tumanovičiūtė pastebėjo, kad režisierius sukūrė sąlygas artimam aktorių ir žiūrovų susitikimui. "Minimalistinėmis priemonėmis režisierius padarė viską, kad aktorės ir publika jaustųsi vienos kitai reikalingos", – teigė ji.


Kas? Spektaklis "Terapijos".

Kur? Kauno kultūros centre "Tautos namai".

Kada? Lapkričio 27 d. 18.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Besijuokiantiems ir beverkiantiems įėjimas nemokamas.

nesuprantu

nesuprantu portretas
kam dar eiti i tokius spektaklius kai gyvenime susiduri realiai.

Kauniete

Kauniete portretas
Kodel ne savaitgali,juk zmones dirba.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių