Floristikos meistrai kurs šimtmečio šedevrus

Įspūdingas floristikos renginys "Įkvėpimo naktis" vėl užlies Nacionalinio Kauno dramos teatro (NKDT) erdves. Šiemet floristai Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio dvasia dekoruos šventinį stalą ir kurs žadą atimančias puokštes.

Analogų nėra

Meninių floristų dirbtuvių sumanytojas ir įgyvendintojas Marijus Gvildys tikino, kad jau septynioliktą kartą NKDT teatre vyksiantis renginys "Įkvėpimo naktis" ir šiemet stebins žiūrovus. Anot jo, tokį floristikos reginį verta pamatyti vien dėl to, kad niekur kitur to neišvysite, tik Kaune ir tik kartą per metus.

"Nėra renginio analogų nei Lietuvoje, nei kaimyninėse šalyse. Net negirdėjau, kad Europoje kur nors atskiru floristikos spektakliu tai vyktų. Tikrai esame unikalūs, todėl pas mus mielai važiuoja geriausi užsienio floristai. Jiems yra prestižo reikalas sudalyvauti. Kai renginys persikėlė į Kauno dramos teatrą, tapo tikru grožio gurmanų renginiu", – pastebėjo floristas.

Kokio grožio tikėtis?

Pasak M.Gvildžio, kasmet keičiasi kompozicijų mados, tad šiemet kūrėjai vėl pažers naujų idėjų. Visos floristikos kompozicijos siesis su artėjančiu Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiu.

"Mėginame koja kojon žengti su nacionaline mūsų švente. Pamaniau, kad sukvietęs stipriausius floristus iš tų šalių, kurios buvo Lietuvos Didžiosios Kunigaištystės teritorijoje, sujungsiu mūsų istorines žemes ir mėginsime kartu kurti grožį gėlėmis, o ne grasinsime vieni kitiems ginklais", – idėją pristatė "Įkvėpimo nakties" renginio autorius.

Bus tikrai įdomu, ypač tiems, kurie pasiilgę kitokio Kalėdų stalo dekoro.

M.Gvildys pasakojo, kad kaip ir praėjusiais metais, bus kuriamas vienas bendras objektas. Kadangi renginys vyks kalėdiniu laikotarpiu, floristai iš įvairių medžiagų kurs bendrą šventinį stalo dekorą.

"Visi turėsime vienodas konstrukcijas, bet rezultatai bus skirtingi, nes menininkai naudos skirtingas medžiagas. Bus tikrai įdomu, ypač tiems, kurie pasiilgę kitokio Kalėdų stalo dekoro. Svajoju dar apie kokį nors pakabinamą objektą, bet čia priklausys nuo to, kiek turėsime galimybių", – apie tai, koks grožis gims renginio metu kalbėjo vienas žymiausių Lietuvos floristų.

Jis tikino, kad svečiai iš užsienio greičiausiai sukurs ir puokštes, nes tai yra vienas pagrindinių floristikos dalykų, kuris atspindi meistrų profesionalumą. "Kompozicijų prigalvoja įvairūs floristai, tačiau tikrą, gerą ir teisingą puokštę suriša tik labai geras meistras. Tai meistriškumo įrodymas, tad neabejoju, kad kiekvienas padarys ne tik stalo dekoro elementą, bet ir puokštę", – pridūrė M.Gvildys.

Prabangos renginys

Į Kaune vyksiančią "Įkvėpimo naktį" šiemet atvyks floristai iš Šveicarijos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos, Ukrainos. Anot kūrybinių floristų dirbtuvių sumanytojo, renginyje dalyvauja geriausi floristikos meistrai, tačiau čia jie nesivaržo tarpusavyje, kaip kad daro įvairių konkursų metu. "Įkvėpimo naktyje" kūrėjai išlaisvina savo fantaziją ir sukuria nuostabaus grožio gėlių kūrinius.

"Žmonės neprivalo įtikti komisijai ar įveikti kokią nors užduotį. Jie kuria tai, kas jiems atrodo aktualu į kuo kvėpuoja bei gyvena šiandien, kas plaukia iš širdies. Kai žmonės laisvi, jie kūrybiškai atsiskleidžia", – tikino M.Gvildys.

Šiemet floristikos spektaklyje bus naudojamos įvairios medžiagos, kurias iš anksto užsako menininkai. Organizatoriai atskleidė, kad bus labai įvairios medžiagos, teks nemažai pasirūpinti ir nebotanine medžiaga, tokia kaip viela, metalo konstrukcijos. Tačiau bus ir paprastų, visiems prieinamų elementų, tokių kaip šakos, kankorėžiai.

"Man kasmet pagaugais nueina nugara, kai gaunu techninių medžiagų sąrašus. Dar ne iki galo visi projektai yra atsiųsti, todėl iki galo negaliu visko atskleisti, bet kaip visuomet bus kuo nustebinti. Gauti prašomų medžiagų nėra sunku, tačiau tai gali ir labai brangiai kainuoti, todėl tai tampa prabangos renginiu", – sakė "Įkvėpimo nakties" autorius.

NKDT floristikos renginys "Įkvėpimo naktis" vyks gruodžio 10 d. nuo 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Erika

Erika portretas
Žinoma kad mokamas, ir gana nepigu, nuo 20 eur bilietai, čia kaip spektaklis. Žiemos puikštė buvo visai kitokio pobūdžio renginys, šiame juk niekas nesivaržo, o tik draugiškai pasidalina kūryba.

klausimelis

klausimelis portretas
AR iejimas bus mokamas ..kazkada lankiausi Ziemos puoksteje..labai ,labai patiko..JAU tada MARIUS laimejo Pirma vieta..IDEJU IR GABUMU JAM NETRUKSTA sekmes

Nijolė

Nijolė portretas
Sėkmės, Mariau, Tu nepralenkiamas!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių