Festivalis „ConTempo“ prasidėjo premjeromis ir Kauno gatves užliejusia kamuoliukų upe

  • Teksto dydis:

3500 tūkstančių kamuoliukų upė, pabirusi nuo Pompėjos laiptų ir Kauno gatves užliejęs šurmulys – taip pirmadienį prasidėjo beveik tūkstantį žiūrovų per pirmąjį vakarą subūręs, jau 6-ąjį kartą vykstantis scenos menų festivalis „ConTempo“. Iki pat sekmadienio besitęsiančioje programoje – virš 40 šokio, teatro ir cirko pasirodymų, stebinsiančių savo formatais, netikėtomis erdvėmis ir susitikimais su profesionalais iš visos Europos.

Šiais metais „ConTempo“ pasitiko šūkiu „pasaulio scena – iš arti“, žadančiu ištrinti ribas tarp scenos ir žiūrovų. Tuo suabejoti neleido festivalį atidariusi aktoriaus, režisieriaus Pauliaus Markevičiaus („Be kompanijos“) meninė akcija „Džiaugsmo upė“ subūrusi ir įtraukusi ne tik gausią auditoriją, bet ir praeivius. Gravitacijos jėgos veikiami juodi kamuoliai, vedami kelių aktorių, kelias valandas riedėjo miesto skverais ir gatvėmis, aplink save kurdami laisvės, stebuklo ir netikėtumo atmosferą.

Pirmadienio vakarą taip pat vyko dvi Lietuvos kūrėjų premjeros. Ąžuolyno bibliotekos meno ir muzikos skyriuje pasitiko „Psilikono“ teatro įkūrėjų Auksės Petrulienės ir Dariaus Petrulio bei Arkadijaus Gotesmano spektaklis „Širdys ir kaminai“. Gyvai animuojamos lėlės, drauge su archyvinėmis fotografijomis, vaizdo efektais ir teksto subtitrais sukūrė vaizdo projekciją – groteskišką reginį lydimą gyvai atliekamos muzikos.

Vakarą vainikavo Kauno kameriniame teatre vykęs „Kosmos Theatre“ spektaklis „Diletantas“, aprėpiantis neeilinės asmenybės – dramaturgo, poeto, dailininko, piešėjo, prozininko, grafikos dizainerio, muzikos ir net bokso vadybininko Jean’as Cocteau gyvenimą ir kūrybą.

Festivalio vadovė ir programos sudarytoja Gintarė Masteikaitė džiaugiasi, kad pirmasis vakaras subūrė arti tūkstančio žmonių, tarp kurių – tiek pirmą kartą festivalyje dalyvaujanti auditorija, tiek „ConTempo“ gurmanai, šeimos ir senjorai. „Girdėjome daug juoko, iš žiūrovų jautėme atvirumą, norą įsitraukti į veiksmą. Žmonės stebėjosi aktorių profesionalumu ir konceptualumu, smagu, kad dalis jų noriai stebėjo visus tris pasirodymus“, – pirmaisiais įspūdžiais dalinasi G. Masteikaitė.

Festivalis visą savaitę stebins kruopščiai atrinkta programa, kurioje – performansai, akrobatikos pasirodymai, patyriminės ekskursijos, muzikiniai numeriai ir spektakliai visai šeimai. Tarp dalyvių – ne tik Lietuvoje jau pažįstami, įvertinti ir laukiami kūrėjai, bet ir tarptautiniu mastu žinomi Europos scenos menų profesionalai, į Lietuvą atvykstantys pirmą kartą. „ConTempo“ scenos įsikurs skirtingose miesto ir Kauno rajono erdvėse, pasirodymams nebūtinai pritaikytose erdvėse: universiteto sporto salėje, prekybos centre, bibliotekoje, gatvėse ir pievose, įvairiuose skveruose.

„ConTempo“ žiūrovų ateinančią savaitę laukia per 30 valandų sceninio vyksmo ir daug nemokamų renginių. Pilna festivalio programa – www.contempofestival.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisoka

Baisoka portretas
Kur čia tvarumas? Pamatė kažkur reklamoje, kaip miestą užpildo spalvoti rutuliukai, tai bandė pakartot. Visų pirma ten buvo panaudota 3D grafika. Durnystė, kaip turi būti.

onute

onute portretas
Aišku kad ateina galas menam festivaliam ir visom tom išgalvotom nesamonėm

KEKS'o

KEKS'o portretas
atliekas sluoja.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių