Dėl karantino pernai pakaunėje neįvykusios automobilių slalomo varžybos surengtos šį birželį

Nemažai dalyvių bei stebėtojų sutraukė Kauno rajone automobilių slalomo varžybos, kurias karantinas iš 2020 metų tradicinių velykinio ir kalėdinio turnyrų nustūmė net į šių metų vasarą.

ELTA yra skelbusi, kad pagarsėjusiuose turnyruose tradiciškai varžosi šalies automobilių sporto veteranai, prieš keletą dešimtmečių garsinę Lietuvos automobilių sportą toli už jos ribų.

„Tarp šio turnyro dalyvių yra būrys ir mano mokytojų, padėjusių žengti pirmuosius žingsnius į didįjį sportą, padrąsinusių nelengvais momentais“, – prisiminė tituluočiausias šalies automobilių sportininkas, dešimt kartų iškovojęs buvusios Sovietų sąjungos ralio čempiono laurus, akademikas Stasys Brundza.

Jis kartu su Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju Mantu Rikteriu, Lietuvos automobilių sporto federacijos generaliniu sekretoriumi Tadu Vasiliausku, LASF senjorų komiteto pirmininku Šarūnu Mažeika, buvusiu šios federacijos, o dabar „Linavos“, prezidentu Romu Austinsku bei kitais organizatoriais pasveikino ir apdovanojo būrį veteranų, pažymėjusių garbingas sukaktis.

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

„Veteranų būrio vardu noriu nuoširdžiai padėkoti turnyro organizatoriams, pirmiausia Tarptautinei automobilių sporto veteranų asociacijai, nepamiršusiai mūsų. Šios varžybos – dar vienas gaivus oro gurkšnis, leidžiantis bent porą kartų per metus ne tik susirinkti draugėn, bet ir vėl pasivaržyti tarpusavyje kaip mūsų jaunystės laikais“, – renginio atidaryme kalbėjo Tauragės veteranų klubo kūrėjas Danielius Saukevičius.

Šios varžybos – dar vienas gaivus oro gurkšnis, leidžiantis bent porą kartų per metus ne tik susirinkti draugėn.

Neilgai trukusias sveikinimo kalbas užgožė motorų gausmas, ir susirinkusieji pradėjo dviejų etapų kovas. Pirmieji slalomo aikštelėje pasirodė neįgaliųjų grupės, VšĮ „Tapk laisvas“ atstovai, ir čia savo pranašumą nesunkiai įrodė širvintiškis Algimantas Kojis. Šis Širvintų sportininkas jau 20 metų dalyvauja maratoniniuose raliuose „Aplink Lietuvą“ (juos rengia šiemet 95-metį švenčiantis Lietuvos automobilių klubas) ir net keturis iš jų yra laimėjęs. Antrąją vietą šioje grupėje iškovojo Povilas Valaskevičius, trečias liko Ramūnas Aliukonis.

Daugiausia dalyvių (9), pasak Kauno rajono savivaldybės atstovų, varžėsi sporto meistrų veteranų nuo 61 iki 70 metų amžiaus grupėje. Čia gana lengvai pergalę iškovojo pripažintas slalomo meistras kaunietis Alfredas Štaras, įtikinamai laimėjęs abi rungtis. Dėl kitų prizinių vietų virė žymiai atkaklesnė kova. Atskirose rungtyse antrąsias vietas laimėjo Mindaugas Marcinkevičius ir Algimantas Glikas, o trečiąsias – Jegoras Teras ir Virginijus Simanavičius.

Almantas Jacevičius, irgi laimėjęs abi rungtis, dominavo sporto meistrų veteranų nuo 50 iki 60 metų amžiaus grupėje, o antrųjų vietų „skonį“ atskirose rungtyse spėjo pajusti Gintautas Firantas su Arvydu Šėgžda. Trečias abiejose rungtyse finišavo Artūras Stelionis. Tuo metu Juzefas Malevskis, pranokęs Vytautą Utyrą ir trečiąjį prizininką Valentiną Keršį, laimėjo abi rungtis sporto meistrų veteranų 71–75 m. amžiaus grupėje. Vyriausiųjų grupėje pergalę šventė 85-erių Algirdas Rymonis, pranokęs metais vyresnį Vladislovą Šermukšnį. Specialioje jaunimo grupėje abi rungtis laimėjo Tadas Dovidaitis, aplenkęs Rimantą Valaitį ir Justą Jovaišą.

Pažymėtina, kad veteranai itin vertina iškovotas buvusių savo bendražygių atminimo taures. Brolių Arvydo ir Kastyčio Girdauskų atminimo taurė įteikta A. Štarui, ilgamečio LASF prezidento, LASF garbės nario Sigito Alesiaus atminimo taurę į Vilnių išsivežė J. Malevskis. Tauragiškiui Stanislovui Auškalniui įteikta Romo Barkausko, o Žygimantui Aleksandravičiui – vieno iš veteranų judėjimo iniciatoriaus, sporto meistro Vidmanto Čiutelės atminimo taurė. O Kauno rajono savivaldybės mero Valerijaus Makūno įsteigtą Vytauto Didžiojo universiteto-Žemės ūkio akademijos dėstytojo, prodekano, LASF garbės teisėjo Evaldo Čerškaus taurę iškovojo Albinas Andrašiūnas.

Tradiciškai veteranų slalomo dalyviai kovoja ir dėl miestų komandinės įskaitos nugalėtojų bei prizininkų titulų. Šįsyk ta kova buvo kaip niekad atkakli. Po 72 taškus surinko Vilniaus ir Kauno miestų pirmųjų komandų sportininkai. Nugalėtojais pripažinti kauniečiai, iškovoję daugiau pirmųjų vietų. Puikią 3-iąją komandinę vietą, surinkę 61 tašką, laimėjo tauragiškiai, vos vienu tašku pranokę 4-ąją vietą užėmusius Kauno rajono komandos sportininkus, teigiama Savivaldybės pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių