14-tą sezoną pasitinkantis improvizacijos teatras „Kitas kampas“ transformuojasi

  • Teksto dydis:

Vienintelis profesionalus improvizacijos teatras Lietuvoje „Kitas kampas“ pasitinka naują keturioliktą teatro sezoną, kuriame – aktorių, žiūrovų ir teatro transformacija, sezono atidarymo šventė bei naujai įkurta improvizacijos studija.

Keturiolika metų pasirodymų metu improvizacijos meistrai Kirilas Glušajevas, Audrius Bružas, Inga Šepetkaitė ir Martynas Nedzinskas be scenarijaus ir pasiruošimo improvizuoja ir transformuoja publikos pasiūlymus į netikėtas situacijas. Patys aktoriai scenoje transformuojasi į nenuspėjamus personažus, o kasdienybę transformuoja į spalvingą gyvenimo šventę. 

„Jei gebi transformuotis iš A. Bružo į baleriną, iš Chuck Norris į falafelį, iš vadybininko į sumo imtynininką – tai sugebi būti lankstus, sugebi būti visoks. Dabartinis gyvenimas iš mūsų to reikalauja kasdien. Vienas pagrindinių reikalavimų šiais laikais – tai sugebėti pasirūpinti savimi ir rūpesčių kupiną tikrovę nors trumpam transformuoti į gyvenimo šventę. Pailsėti. Gyventi. Švęsti. Improvizacija ir yra gebėjimas mus pačius ir mūsų kasdienybę transformuoti į šventę“, – apie teatro „Kitas kampas“ transformaciją pasakoja jo vadovas A. Bružas.

E. Sabaliauskaitės nuotr.

Teatro transformacija ir nauja renginių erdvė

Pastarieji metai teatrui „Kitas kampas“ buvo kupini transformacijos. 2021 metais vasaros pabaigoje teatro komanda atvėrė savo namų/baro Užupyje duris. Naujoji renginių erdvė lankytojus kvietė į Užupio menininko Vinco Andriaus piešinių bei paveikslų parodą, teatro „Kito kampo“ improvizacijos pasirodymus, aktorių K. Glušajevo ir M. Nedzinsko muzikinių selekcijų vakarus bei jaunų atlikėjų akustinius koncertus.

Nuo rugsėjo 22 dienos į teatro barą grįžta išskirtiniai, jaukūs „Kito kampo improvizadieniai“, kurių metu žiūrovai turi galimybę pažinti lėtą, nuoširdžią improvizaciją bei muzikinės A. Bružo ir I. Šepetkaitės improvizacijos – „AudrIngas duetas“.

Teatro namuose netruks renginių įvairovės. Bare „Kitas kampas“ vyks iliuzionisto Justino Malinausko magijos vakaras „Ne į mikrofoną“, jausmingas, nostalgiškas muzikinis Dominyko Vaitiekūno pasakojimas „Slabotkės vyšnelė“, o muzikinis renginių ciklas „Atvira scena“ bus kupinas netikėtų muzikinių atradimų.

Naujos improvizacijos studijos

Keturiolika teatro gyvavimo metų, šimtus suvaidintų spektaklių ir privačių pasirodymų „Kito kampo“ aktoriai ugdė savo meistriškumą, o prieš metus duris atvėrę teatro namai suteikia galimybę improvizacijos gerbėjams pristatyti „Impro studiją“ – improvizacijos mokymus pradedantiesiems. Teatro meno vadovas, aktorius K. Glušajevas naujame sezone transformuosis į improvizacijos trenerį ir norinčius susipažinti su improvizacijos pagrindais spalio 8–9 dienomis kvies į pirmuosius improvizacijos mokymus pradedantiems.

Intensyvūs dviejų dienų patyriminiai improvizacinio teatro metodų mokymai supažindins su improvizacinio teatro kūrimo technikomis ir filosofija bei praktiškai įsisavins bazines žinias. Daugiau informacijos apie „Impro studiją“ netrukus rasite čia.

Improvizacijos spektakliai ir ateities planai

Nors žiūrovai pamėgo teatro „Kitas kampas“ „online“ pasirodymus, teatro komanda džiaugiasi galinti grįžti į didžiąsias teatro sales.  Naujame sezone improvizacijos meistrai kvies išvysti atsinaujinusį, unikalų ir kiekvieną kartą vis kitokį improvizacijos šou „Gero juoko dozė“. Pirmieji susitikimai numatomi rugsėjo 27 dieną Kaune, „Girstučio“ kultūros centre, ir spalio 19 dieną Vilniaus mažajame teatre.

V. Ruzgaitės nuotr.

Režisierius ir aktorius K. Glušajevas ruošia kelias sezono premjeras, transformuosiančias kamerinę teatro erdvę į intymių ir subtilių žmogaus tyrinėjimų studiją. Naujuose spektakliuose numatoma užimti aktorę I. Šepetkaitę, A. Bružą ir kitus aktorius.

Į gastroles po skirtingus Lietuvos miestus rudenį leisis ir aktorius M. Nedzinskas su publikos itin pamėgtu ir laukiamu spektakliu „Nuostabūs dalykai“. Tai spektaklis, kuris prajuokins iki ašarų ir ne sykį privers nuryti gumulą gerklėje. Šias jausmų transformacijas žiūrovai galės išgyventi Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Alytuje ir Šiauliuose. Bilietus į pasirodymus rasite čia.


Artimiausi renginiai:

„Gero juoko dozė“ – rugsėjo 27 d. Kaune

„Gero juoko dozė“ – spalio 19 d. Vilniuje

„Nuostabūs dalykai“ – rugsėjo 25 d., spalio 15,16, 25 d. Vilniuje

„Nuostabūs dalykai“ – spalio 12 d., Klaipėdoje

„Nuostabūs dalykai“ – spalio 26 d. Kaune

„Nuostabūs dalykai“ – lapkričio 3 d. Alytuje



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių