Žiemos receptas
900 g žuvies filė (pavyzdžiui, pangasijų),
1000 g bulvių,
375 ml daržovių sultinio,
200 ml grietinėlės,
2–3 šaukštai garstyčių,
30 g sviesto,
2 svogūnų laiškai,
pipirų, baziliko, druskos, citrinos sulčių.
Nuskustas bulves supjaustyti plonomis riekelėmis ir išdėlioti kepimo inde, užpilti sultinio, garstyčių ir grietinėlės mišiniu. 25 min. troškinti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių. Žuvies filė nusausinti, apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti druska, pipirais ir užkloti patroškintas bulves. Ant viršaus uždėti sviesto gabaliukų ir kepti dar 20 min. Smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ir baziliką pabarstyti ant ruošiamo patiekalo likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos.
Naujausi komentarai