Kalakutiena su gorgonzola
4 kalakutienos filė gabaliukai (be odelės),
3–5 svogūnų galvutės,
200 ml sultinio,
240 g gorgonzolos sūrio,
prieskonių (svarbu – pipirų mišinio),
3 šaukštai grietinėlės,
2 morkos.
Mėsą, svogūnus ir morkas supjaustyti kubeliais ir apkepti alyvų aliejuje. Supilti sultinį, suberti gabaliukais supjaustytą sūrį ir pavirti 5 min. Galiausiai supilti grietinėlę, suberti prieskonius.
Ananasų pyragas
8 griežinėliai konservuotų ananasų,
3 šaukštai romo,
3 kiaušiniai,
150 g cukraus,
170 g miltų,
2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių,
150 g sviesto.
Ananasus supjaustyti gabaliukais ir išmirkyti rome. Gerai ištrinti kiaušinius ir cukrų, supilti miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišyti. Supilti išlydytą sviestą, atsargiai išmaišyti, suberti ananasų gabalėlius. Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir kepti iki 180° laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Iškeptą pyragą apšlakstyti romu, atvėsinti formoje.
Naujausi komentarai