Ypatinga sūrio sriuba Pereiti į pagrindinį turinį

Ypatinga sūrio sriuba

2009-02-20 09:00 kauno.diena.lt inf.

Žiemos receptas

150 g "Goudos" ar kito panašaus sūrio,

20 g sviesto,

20 g miltų,

500 ml karšto vandens,

1 daržovių sultinio kubelis,

150 ml pieno,

druskos, baltųjų pipirų,

svogūnų laiškų.

Sviestą ištirpinti puode, suberti miltus, gerai išmaišyti ir šiek tiek pakepinti. Sultinio kubelį ištirpinti šiltame vandenyje, supilti pieną. Puodą su pakepintais miltais nukelti nuo ugnies, maišant po truputį pilti sultinio ir pieno mišinį. Supylus puodą vėl pastatyti ant ugnies ir maišant užvirti. Sutarkuotą sūrį suberti į sriubą ir maišyti, kol jis visiškai ištirps. Paskaninti druska ir pipirais, tiekti papuošta smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.

Šią sriubą galima patiekti supiltą į garstyčių bandeles, kurioms paruošti reikės:

350 g miltų,

2 šaukštelių džiovintų mielių,

200 ml šilto vandens,

po 2 šaukštelius cukraus ir druskos,

10 g sviesto,

150 g garstyčių.

Sumaišyti miltus, mieles ir cukrų, įpilti vandens ir išmaišyti į vientisą tešlą. Uždengti drėgna skepetaite ir šiltoje vietoje brandinti apie 0,5 val. Galiausiai sudėti sviestą, druską, garstyčias, suminkyti ir uždengus palaikyti šiltai dar 1 val. Iškilusią tešlą perminkyti, suformuoti 3–4 didokas bandeles. Kad į bandeles būtų galima pilti sriubą, geriausia formuoti jas suploto kamuolio formos. Bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, 0,5 val. pakildinti, patepti trupučiu vandens ir kepti iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35–45 min. Išskobti atvėsintų bandelių vidų ir supilti į jį sriubą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų