„Šviesesnis Kaunas“ kauniečių nesudomino

Šeštadienį Santakos parke viliojo renginys „Šviesesnis Kaunas”, skirtas miesto jaunimui. Deja, įvairialypė programa sudomino tik nedidelį būrį kauniečių.

Renginį organizavusi viešoji įstaiga „Šviesus jaunimas“ parengė nemažai atrakcijų, sporto rungčių, todėl kiekviename Santakos parko kampelyje buvo galima nuveikti kažką įdomaus.

„Buvo pakviesta ir vaikų globos namų auklėtinių, bet atvažiavo vos dešimt, o planavo atvykti apie penkiasdešimt. Gaila, kad tiek mažai žmonių, nes renginio idėja labai graži. Galbūt kalti ir organizatoriai, kad per mažai reklamavo“, – nusivylimo neslėpė šventėje savanoriu dirbęs Naglis.

Riedlenčių parke nuo pietų intensyviai treniravosi nemažas pulkas ekstremalaus sporto entuziastų: riedutininkų, riedlentininkų, dviratininkų. Po pietų čia turėjo prasidėti sporto varžybos. Jaunieji sportininkai stengėsi prieš varžybas išbandyti įvairiausius triukus, kad galėtų kuo geriau pasirodyti prieš teisėjus. Ne vienam teko skaudžiai griūti, bet tai neatšaldė noro dalyvauti.

Praėjus daugiau nei valandai, varžybos taip ir neprasidėjo. „Dėl nežinomų kliūčių vėluoja teisėjai“, – paaiškino vienas iš organizatorių.

Didžiausio susidomėjimo sulaukė Santakos parko dauboje išskirtinius akrobatinius triukus ant lyno demonstravę jaunuoliai.

Vaikinai tarp medžių ištempė specialų tamprų lyną. Iš pradžių grakščiai juo vaikščiojo, vėliau ėmė šokinėti ant lyno, bandydami atlikti sudėtingus elementus.

Ne vienas drąsuolis bandė užsiropšti ant lyno ir bent kelias sekundes išstovėti nenugriuvęs, tačiau pavykdavo toli gražu ne kiekvienam.

Tie, kurie nenorėjo aktyvios veiklos, galėjo pramankštinti protą žaisdami šachmatais. Knygynas „Žmonių knygos“ kauniečiams įrengė jaukų skaitymo kampelį, kuriame išsitiesus minkštame fotelyje arba prisėdus ant pakloto buvo galima paskaityti knygą.

Aitvarų žinovų komanda mažuosius mokė taisyklingai pasigaminti aitvarą ir paleisti į orą.

Vos keletas vaikų susidomėjo labirinto trasa, kurioje jiems reikėjo rasti kelią iš painios raizgalynės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių