Žiemos receptas
4 žuvies (lašišos, tuno) filė gabaliukai,
2 česnako skiltelės,
šviežių krapų (tinka ir raudonėlis),
2 saujos miltų arba kapotų riešutų,
80 g sviesto,
pievagrybių,
200 ml grietinėlės,
druskos, pipirų, kario.
Žuvį įdėti į riebalais pateptą kepimo formą, apibarstyti pipirais, druska, negailėti kario, galiausiai užberti smulkiai sukapoto česnako. Apiberti mažais sviesto kąsniukais ir krapų šakelėmis (raudonėliu). Viršų apibarstyti miltais ar riešutais ir 200° C karštumo orkaitėje kepti apie pusę valandos. Vėliau ištraukus užberti pjaustytų ir pakeptų pievagrybių, apšlakstyti grietinėle ir dar trumpam įkišti į orkaitę.
Naujausi komentarai