Vasaros receptas
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
100 g Parmos kumpio (vegetarams – parmezano sūrio),
1 apelsinas,
1 sunokęs avokadas,
200 g braškių,
po 1 šaukštą balzaminio acto ir citrinos sulčių,
2 šaukštai pistacijų,
1/2 šaukštelio cukraus,
druskos, pipirų,
75 g rukolos salotų arba salotų lapų mišinio su rukola.
Įkaitinti šaukštą alyvuogių aliejaus, jame apkepti plonai supjaustyto kumpio riekeles ir atidėti į šalį. Išspausti apelsino sultis, jas sumaišyti su puse nuvalytų braškių, dar supilti likusį aliejų, balzaminį actą ir cukrų. Viską sumaišyti į piurė, paskaninti druska ir pipirais. Likusias braškes supjaustyti per pusę, pistacijas stambiai sukapoti, avokadą perpjauti, nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir apšlakstyti citrinos sultimis. Rukolą padalyti į keturias lėkšteles, ant salotų išdėlioti braškių puseles, užpilti paruoštu piurė, uždėti kumpį arba apibarstyti plonais sūrio lapeliais, apibarstyti pistacijomis.
Naujausi komentarai