Salotos su kumpiu Pereiti į pagrindinį turinį

Salotos su kumpiu

2009-07-03 23:59 kauno.diena.lt inf.

Vasaros receptas

4 šaukštai alyvuogių aliejaus,

100 g Parmos kumpio (vegetarams – parmezano sūrio),

1 apelsinas,

1 sunokęs avokadas,

200 g braškių,

po 1 šaukštą balzaminio acto ir citrinos sulčių,

2 šaukštai pistacijų,

1/2 šaukštelio cukraus,

druskos, pipirų,

75 g rukolos salotų arba salotų lapų mišinio su rukola.

Įkaitinti šaukštą alyvuogių aliejaus, jame apkepti plonai supjaustyto kumpio riekeles ir atidėti į šalį. Išspausti apelsino sultis, jas sumaišyti su puse nuvalytų braškių, dar supilti likusį aliejų, balzaminį actą ir cukrų. Viską sumaišyti į piurė, paskaninti druska ir pipirais. Likusias braškes supjaustyti per pusę, pistacijas stambiai sukapoti, avokadą perpjauti, nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir apšlakstyti citrinos sultimis. Rukolą padalyti į keturias lėkšteles, ant salotų išdėlioti braškių puseles, užpilti paruoštu piurė, uždėti kumpį arba apibarstyti plonais sūrio lapeliais, apibarstyti pistacijomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų