Saldžiarūgščiai grybukai Pereiti į pagrindinį turinį

Saldžiarūgščiai grybukai

2009-06-08 23:59 kauno.diena.lt inf.

Vasaros receptas

Marinuotų pievagrybių receptas – tai bendras Dotnuvoje gyvenančios Joanos ir grybų augintojų kūrinys. "Neseniai nusipirkau kepintuvui skirtų pievagrybių. Pakuotėje buvo pasiūlytas pievagrybių vėrinukų receptas, tačiau aš iš jo nusižiūrėjau tik pačią idėją ir, šiek tiek modifikavusi, atradau labai neblogą patiekalą, – prisipažino dienraščio skaitytoja. – Bent jau mano šeima sukirto man nė nespėjus nufotografuoti." Ponia Joana pastebėjo, jog ji naudojo kiek didesnius pievagrybius, tačiau sako mananti, kad juos galima pakeisti ir įprastais.

0,5 kg pievagrybių,

česnako arba maltai mėsai skirtų prieskonių (svarbu, kad būtų česnako),

0,5 citrinos sulčių,

1 šaukštas Provanso žolelių mišinio,

1 šaukštelis druskos.

Marinato sudedamąsias dalis, išskyrus citrinos sultis, gerai sumaišyti. Grybus nuplauti, ištrinti šviežiai spaustomis citrinos sultimis ir užpilti aliejaus bei prieskonių mišiniu. Sudėjus į rūgščiai atsparų indą uždengti ir... pamiršti šaldytuve bent parai. Po paros grybus pamaišyti ir vėl pamiršti bent parai. "Mes valgėme po dviejų parų. Traškūs saldžiarūgščiai grybai puikiai tiko prie šašlyko", – pastebėjo šeimininkė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų