Rusijoje protestavusiam nuogaliui byla nutraukta

  • Teksto dydis:

Rusijoje nutraukta byla protestuotojui, kuris buvo prisikalęs sėklides prie Raudonosios aikštės grindinio.

Rusijoje trečiadienį buvo nutraukta byla performansų menininkui, kuris buvo prisikalęs sėklides prie Raudonosios aikštės grindinio, nes buvo nuspręsta, kad jis neįvykdė jokio nusikaltimo, paskelbė jo advokatas.

Piotras Pavlenskis lapkričio mėnesį išsirengė nuogas ir vinimis prisikalė sėklides prie Raudonosios aikštės grindinio, šokiruodamas praeivius.

Policija galiausiai menininką paleido, o vėliau jis buvo apkaltintas chuliganizmu, už kurį galima skirti kalėjimo iki penkerių metų bausmę.

„Mano kliento byla buvo nutraukta dėl nusikaltimo nebuvimo. To ir reikėjo tikėtis, nes neįvyko nieko, ką jie bandė jam inkriminuoti“, – sakė advokatas Dinaras Idrisovas.

Maskvos policijos atstovas valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė, kad ekspertų ataskaitoje dėl to performanso daroma išvada, kad „nėra politinio, ideologinio, rasinio, etninio arba religinės neapykantos ar priešiškumo motyvo, ar neapykantos kokiai nors socialinei grupei motyvo“.

„Atsižvelgdamas į tai tyrimą atlikęs pareigūnas nusprendė nutraukti bylą nesant nusikaltimo“, – sakė atstovas.

Dvi „Pussy Riot‘ narės 2012 metais buvo nuteistos už chuliganizmą iš religinės neapykantos ir gavo dvejus metus kalėjimo už „pankų maldą“ Maskvos katedroje. Jos buvo paleistos į laisvę gruodį, pritaikius joms amnestiją.

Įvairiuose interviu P.Pavlenskis sakė, kad Raudonąją aikštę performasui „Fiksacija“ išsirinko todėl, kad ji simbolizuoja visišką policijos kontrolę visuomenės atžvilgiu. Savo protestą jis surengė per Rusijoje kasmet minimą Policijos dieną.

Vasario mėnesį jis buvo sulaikytas už tai, kad Sankt Peterburge padegė padangas reikšdamas solidarumą su antivyriausybiniais protestuotojais Kijeve, ir jo bei kitų aktyvistų atžvilgiu vykdomas tyrimas dėl vandalizmo.

Anksčiau P.Pavlenskis buvo užsisiuvęs lūpas – protestuodamas prieš dviejų "Pussy Riot" narių įkalinimą.

Jis taip pat buvo areštuotas už tai, kad pernai gegužę prie Sankt Peterburgo parlamento nuogas apsivyniojo spygliuota viela, taip protestuodamas prieš represinių įstatymų priėmimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia ne protestas

Čia ne protestas portretas
Jis neprotestavo, - jam kiaušiniai prišalo...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių