Pyragėliai iš stiklinių Pereiti į pagrindinį turinį

Pyragėliai iš stiklinių

2009-05-04 09:00 kauno.diena.lt inf.
Pyragėliai iš stiklinių
Pyragėliai iš stiklinių / "Shutterstock"

Pavasario receptas

150 g minkšto sviesto,

150 g cukraus,

3 kiaušiniai,

1 šaukštas kalvadoso (arba apelsinų sulčių),

200 g miltų,

kepimo miltelių,

6 nedideli obuoliai.

Sviestą, cukrų ir kiaušinius ištrinti iki putų, supilti kalvadosą (arba sultis), suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Obuolius nuplauti, išimti sėklalizdžius, nulupti ir supjaustyti į keturias dalis. Storo stiklo stiklinių vidų ištepti riebalais ir pabarstyti miltais. Tešlą išdalyti į stiklines (pripildyti maždaug po pusę stiklinės), ant viršaus uždėti obuolių skilteles išgaubtąja puse į išorę. Stiklines su ruošiniu sudėti ant skardos ir apie pusvalandį kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių. Iškeptus pyragėlius atvėsinti, iš stiklinių iškrėsti į lėkštę, serviruoti su ledais, plakta grietinėle, kiaušininiu likeriu ar karamelės padažu arba valgyti tiesiog iš stiklinaičių, serviruoti apibarsčius cukraus pudra.

Tikriausiai ir jūs esate virtuvės aistruolė ar aistruolis, o gaminti valgį – jums vienas malonumas. Kviečiame pasidalyti savo įrašais receptų knygoje ir patirtimi ieškant naujų skonių derinių. Dienraščio receptų kampelis atsiveria ir jums. Gaminkite, fotografuokite ir siųskite savo receptus bei nuotraukas su įamžintais skanėstais (žinoma, su jų autoriumi) redakcijos adresu Kęstučio g. 86, Kaunas arba [email protected]

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų