Pavasario receptas
1 rūgštesnis obuolys,
150 g morkų,
100 g razinų,
10–11 g sausų mielių,
150 g jogurto,
apie 100 g šilto pieno,
0,5 šaukštelio druskos,
1 kiaušinis,
60 g cukraus,
500 g miltų,
1 šaukštas sviesto.
Obuolį nulupti ir supjaustyti smulkiais gabaliukais, morkas nuvalyti ir susmulkinti stambia trintuve. Razinas nuplauti ir gerai nusausinti. Miltus, mieles, druską, cukrų gerai sumaišyti. Jogurtą sumaišyti su tokiu kiekiu šilto pieno, kad iš viso būtų 1/4 litro, ir įplakti kiaušinį. Skysčius supilti į miltų mišinį ir gerai išminkyti. 15 min. kildinti. Po to įminkyti obuolius, morkas ir razinas. Jei tešla labai ims lipti, įberti dar miltų. Tešlą sukrėsti į pailgo kekso formą, aptepti ištirpintu sviestu ir 2 val. kildinti. Kepti iki 175° C įkaitintoje orkaitėje apie 60–70 min. Geriausia kepti uždengus folija ar kepimo popieriumi.
Naujausi komentarai