Netrukus Velykos pasibels į mūsų sielas ir namų duris. Ši didi šventė skelbia ir gamtos prisikėlimą. Tad įprasta Velykų stalą papuošti ne tik pražydintomis namuose lauko augalų šakutėmis, bet ir kitokiais žalumynais.
Sėklų parduotuvės "Sėkluva" vadovė Ramutė Zakarauskienė pataria jau šiomis dienomis pasėti į iš anksto paruoštą indą su lengva žeme paprastų motiejukų ar specialios Velykų žolės, vejos sėklų "Liliput", pipirnės ar avižų. Į jų želmenis padėtas nedidelis viščiukas ar putpelės kiaušinis tikrai džiugins visą prieš švenčių stalo susirinkusią šeimyną.
Lietuvos kulinarijos paveldo fondo vadovė Birutė Imbrasienė sako neįsivaizduojanti stalo ne tik be margučių, bet ir be amžinai žalių pataisų ar, pavyzdžiui, bruknienojų. Tie, kas lankėsi Kaziuko mugėje, greičiausiai įsigijo vadinamąjį kiaušinyną – medinį keliaaukštį stovą kiaušiniams sudėti. Senu lietuvių papročiu jis taip pat puošiamas pavasariniais žalumynais.
Naujausi komentarai