Maskvoje mobilizavo netarnavusį inžinierių, kurio regėjimas – minus aštuonios dioptrijos

  • Teksto dydis:

Rusijoje paskelbus dalinę mobilizaciją į kariuomenę pašaukiami ir vyrai, kurie tarnybai visiškai netinkami. Maskvoje į prasidėjusią dalinę mobilizaciją pateko kariuomenėje netarnavęs vyras, dirbantis medicininės įrangos montuotoju ir itin prastai matantis.

 

Apie tai portalui lenta.ru papasakojo jo žmona Jevgenija Svetlova.

Pasak moters, rugsėjo 23 d. jos vyras Andrejus Svetlovas iš karinio komisariato gavo kvietimą atvykti „patikslinti duomenų“. Vyras labai prastai mato, jo regėjimas – minus aštuonios dioptrijos. Maža to, jis yra vienintelis šeimos – dviejų vaikų ir žmonos – maitintojas, dirbantis labai svarbioje įmonėje.

Į karinį komisariatą A.Svetlovas atvyko turėdamas visus dokumentus ir pažymas, patvirtinančias jo sveikatą ir šeimos padėtį.

Pasak inžinieriaus žmonos Jevgenijos, ji ir jos vyras manė, kad į komisariatą Andrejų kviečia dėl klaidos, nes šaukimų buvo negavę kur kas labiau mobilizacijai tinkantys žmonės.

Tačiau komisariate inžinieriui ir kitiems atvykusiems vyrams įteikė šaukimus į mobilizaciją ir liepė pasirašyti. Vyrams nebuvo surengtas joks medicininis patikrinimas. Kitą dieną juos išvežė į Kantemirovo diviziją.

Ten A.Svetlovui buvo pasakyta, kad jei jau jį atvežė į dalinį, tai jokio grįžimo atgal nebus.

Galų gale netarnavusiam A. Svetlovui, kurio vienintelis susipažinimas su karine tarnyba yra studijų metais lankyta karinė katedra, patikėjo vadovauti penkioms dešimtims mobilizuotųjų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių