Žiemos receptas
600 g porų,
2 česnako skiltelės,
250 g natūralaus jogurto,
150 g ožkų sūrio,
3–4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
3 šaukštai citrinos sulčių,
žiupsnelis cukraus,
2 paprikos (raudona ir geltona),
druskos, pipirų,
75 g juodųjų alyvuogių.
Porus nuvalyti, supjaustyti plonais žiedeliais ir blanširuoti 1–2 min. verdančiame vandenyje. Išgriebus nuvarvinti ir atvėsinti. Nuvalytą papriką supjaustyti plonais šiaudeliais. Sumaišyti citrinos sultis, druską, pipirus, cukrų ir 2–3 šaukštus aliejaus, mišiniu užlieti porus, papriką ir gerai išmaišyti. Sutrupintą sūrį sumaišyti su jogurtu, paskaninti pipirais. Česnaką nulupti, supjaustyti plonomis riekelėmis ir šiek tiek pakepti šaukšte alyvuogių aliejaus, nusausinti ant popieriaus. Į stiklinę salotinę sluoksniais dėti daržovių ir jogurto ir sūrio mišinį. Apibarstyti alyvuogėmis ir česnakais. Prieš valgant palikti šiek tiek pastovėti.
Naujausi komentarai