Žiemos receptas
Jei laiku nesusizgribote ir pramiegojote Naujųjų metų pagal Mėnulio kalendorių sutiktuves, prasidėjusius Jaučio metus galite pasveikinti mėgaudamiesi tradiciniu kinų desertu.
250 g miltų,
1/2 šaukšto anyžių miltelių,
po žiupsnelį maltų kardamono ir gvazdikėlių bei druskos,
75 g rudojo cukraus,
3 kiaušiniai,
2 šaukštai aliejaus.
Miltus sumaišyti su prieskoniais, cukrumi, padaryti duobutę, į kurią įmušti kiaušinį ir supilti aliejų. Visus ingredientus minkyti verčiant iš išorės į vidurį. Gerai išminkytą tešlą plonai iškočioti, iš jos išspausti skritulius ir 170° C karštumo orkaitėje kepti 10–15 min. Išėmus ant kiekvieno dar karšto skritulio uždėti po mažą lapelį su laimės palinkėjimais ir skritulį skubiai sulenkti pusiau.
Naujausi komentarai