Rudens receptas
Dueto "RyRalio DJs" narys bei šokių muzikos ir kokteilių baro "Pop Star Bar" direktorius Šarūnas Karalius virtuvėje mėgsta ne tik muzikos klausytis, bet ir gaminti maistą. Šiandien jo siūlomas patiekalas – košė malošė. "Jai reikalingų indiškų prieskonių garam masala anksčiau veždavausi iš Londono, bet dabar jų jau galima įsigyti ir mūsų prekybos centruose. Skanaus!" – palinkėjo Š.Karalius.
0,5 kg avienos ir jautienos faršo,
1 didelis svogūnas,
2 morkos,
1 skardinė smulkintų pomidorų,
400 g virtų pupelių,
300 g pievagrybių,
300 ml raudonojo vyno,
3 arbatiniai šaukšteliai prieskonių garam masala,
pipirų, bazilikų, raudonėlių, druskos,
truputį jelapeno pipirų,
šiek tiek grietinės.
Faršą pasūdome, pabarstome pipirais, įdedame kelis arbatinius šaukštelius garam masala prieskonių ir paliekame 20–30 min. pastovėti. Morkas sutarkuojame stambia trintuve, svogūnus supjaustome kubeliais. Morkas pakepiname alyvuogių aliejuje, po to sudedame svogūnus ir viską kartu pakepiname. Visa tai ir virtas pupeles bei smulkintus pomidorus sudedame į puodą. Įberiame šiek tiek druskos, pipirų, bazilikų, raudonėlių ir ne mažiau kaip 1 arbatinį šaukštelį garam masala prieskonių.
Supjaustytus pievagrybius pakepiname sausoje keptuvėje ir sudedame į puodą. Faršą kepiname taip pat sausoje keptuvėje. Paragaujame, ar netrūksta druskos, pipirų, garam masala prieskonių. Iškeptą faršą dedame į puodą. Galiausiai į keptuvę pilame vyną, kuri verdame ant mažos ugnies, kol 2/3 jo išgaruoja. Likusį vyną supilame į puodą. Į jį įpilame šiek tiek vandens ar alyvuogių aliejaus ir viską patroškiname 15–20 min.
Troškinį galima patiekti su prancūzišku batonu arba ryžiais, ant viršaus uždedant jelapeno pipirų (kas mėgsta aštriai) ir šiek tiek neriebios grietinės.
Naujausi komentarai