Pavasario receptas
"Neseniai atradau kaparėlius. Gal ne visos šeimininkės žino šį puikų prieskonį, todėl nusprendžiau pasidalyti savo patirtimi", – sako kaunietė Lauryna, atsiuntusi Kenigsbergo kukulių receptą.
Kaparėliai – spygliuoto žemaūgio krūmo, natūraliai augančio Viduržemio jūros regione, žiedų pumpurai, marinuoti vyno acte. Kaparėliai tinka gaminant įvairius mėsos, žuvies patiekalus, šaltus užkandžius, padažus. Patiekalams jie suteikia išskirtinį pikantišką, kiek kartoką skonį.
500 g jautienos ir kiaulienos faršo,
1 kiaušinis,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
1 šaukštas garstyčių,
1 l daržovių ar jautienos sultinio,
2 lauro lapeliai,
3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
0,2 l balto sauso vyno,
200 ml grietinėlės,
kaparėlių,
1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės,
citrinos sulčių,
druskos, pipirų, cukraus.
Iš faršo, kiaušinio, džiūvėsėlių, garstyčių, pipirų ir druskos suminkyti tešlą kukuliams. Suformavus nedidelius kukulius ant silpnos ugnies apie 0,5 val. virti juos sultinyje, į kurį įmesti lauro lapeliai. Kitame puode ištirpyti sviestą, suberti ir gerai išmaišyti miltus, supilti vyną ir grietinėlę. Išvirus kukuliams, dalį sultinio po samtį pilti į miltų, sviesto ir vyno mišinį, vis plakant šluotele. Kai padažas bus norimos konsistencijos, suberti tarkuotą citrinos žievelę, supilti citrinos sultis, sukrėsti kaparėlius, 1–2 šaukštelius cukraus, paskaninti druska ir pipirais. Galiausiai sudėti kukulius ir ant silpnos ugnies apie 10 min. pavirti. Valgyti su virtomis bulvėmis.
Naujausi komentarai