Italų kunigas aukojo mišias paplūdimyje ant pripučiamo čiužinio

Italų katalikų kunigas trečiadienį atsiprašė, sulaukęs kritikos, kad jūroje aukojo mišias vietoj altoriaus naudodamas pripučiamą čiužinį.

Mattia Bernasconi sakė, kad po savaitę trukusios jaunimo stovyklos sekmadienį planavo ceremoniją Krotonės Pietų Italijoje paplūdimyje po medžiais, bet tą vietą užėmė kita grupė. Nesant jokio kito šešėlio nuo svilinančio karščio, netoliese esanti šeima pasiūlė panaudoti čiužinį, ir kunigas, įbridęs į vandenį, laikė pamaldas su maudymosi kostiumėliu, kaip ir visi dalyviai.

Reaguodama į vietos žiniasklaidos paskelbtą mišių nuotrauką, Krotonės arkivyskupija gyrė dalyvavusių jaunų žmonių pasišventimą, bet pareiškė, kad tam tikrų standartų vis dėlto privalu laikytis. Nors mišias galima aukoti lauke, „būtina išlaikyti minimalų padorumą ir dėmesį simboliams, kurių reikalauja pati liturginių apeigų prigimtis“, sakoma jos pareiškime.

Trečiadienį internete paskelbtame atsakyme kunigas iš Milano gynė savo veiksmus ir drauge atsiprašė, jei ką nors  įžeidė. „Visiškai neturėjau tikslo sumenkinti Eucharistiją (...) tai buvo tiesiog mišios darbo savaitės pabaigoje“, – sakė jis.

„Tačiau simboliai yra stiprūs, tai tiesa, ir kartais jie kalba kitaip, nei mes norėtume. Naivu buvo iš mano pusės į tai neatsižvelgti“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kuo \\\\\.../////

Kuo  \\\\\...///// portretas
toliau,tuo daugiau tokie Dievo "tarnai" atstumia nuo bažnyčios.Liksit be algų.

Davatka \\\\\.../////

Davatka  \\\\\...///// portretas
Be dulkių siurblio?

Anonimas

Anonimas portretas
Cha cha cha .... jau ir ant pripuciamos bobos poteriauja. Na ir liberast-pide.ras.ti.nis iskrypimas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių