Graikijos Bažnyčia pasmerkė jogą, siūlomą kaip atgaivą per COVID-19 karantiną

Įtakinga Graikijos Ortodoksų Bažnyčia trečiadienį pareiškė griežtai nepritarianti, kad joga būtų naudojama kaip priemonė dėl koronaviruso protrūkio paskelbto karantino keliamai įtampai mažinti, ir vadino šią praktiką „absoliučiai nesuderinama“ su krikščionių tikėjimu.

Stačiatikių Bažnyčia yra viena įtakingiausių institucijų Graikijoje, daranti poveikį šalies politikai ir teisingumo sričiai. Bažnyčia aktyviai stengiasi užkirsti kelią kitoms religijoms skleisti šalyje savo mokymą.

„Joga yra absoliučiai nesuderinama su mūsų stačiatikių tikėjimu ir neturi vietos krikščionių gyvenime“, – skelbiama Šventojo Sinodo, Graikijos Bažnyčios aukščiausios valdžios institucijos, pranešime.

„Tai yra fundamentali hinduistų religijos dalis... o ne „tam tikri fiziniai pratimai“, – pažymėjo Sinodas ir pridūrė nusprendęs įsikišti, kai „įvairios žiniasklaidos priemonės“ rekomendavo jogą kaip priemonę „kovojant su stresu“ COVID-19 pandemijos metu.

Nuo gegužės Graikija laipsniškai švelnina karantino apribojimus, nustatytus kovo mėnesį siekiant sustabdyti pandemijos plitimą.

Iki šiol šalies statistika lyginant su kitomis ES valstybėmis atrodo pakankamai gerai: iš 11 milijonų gyventojų, mirė mažiau kaip 180.

Bažnyčia sulaukė kritikos dėl ankstyvuoju pandemijos metu skelbtų patikinimų, kad koronavirusas neplinta dalijant Komuniją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,skaityti...,ir PSICHOEMOCINES

...,skaityti...,ir PSICHOEMOCINES portretas
TASKAS

...,i JOGA ziuriu ne KAIP i RELIGINE PRAKTIKA,bet...

...,i JOGA ziuriu ne KAIP i RELIGINE PRAKTIKA,bet... portretas
kaip PUIKU KUNO TRENIRAVIMO BUDA ir PSICHOEMOCIES BUSENOS suREGULIAVIMA... TASKAS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių