Dėl karantino pažeidimo turistai privalėjo 500 kartų parašyti „labai atsiprašau“

  • Teksto dydis:

Dešimt užsieniečių, kurie viename Indijos mieste pažeidė dėl koronaviruso paskelbtą karantiną, turėjo 500 kartų parašyti „labai atsiprašau“, sekmadienį pranešė pareigūnai.

Visoje šalyje karantinas buvo paskelbtas kovo pabaigoje. Gyventojams leidžiama palikti namus tik dėl būtiniausių paslaugų, pavyzdžiui, įsigyti maisto prekių ar vaistų.

Keliautojai iš Izraelio, Meksikos, Australijos ir Austrijos buvo sustabdyti išėję pasivaikščioti Rišikeše.

Vietos policijos pareigūnas Vinodas Sharma (Vinodas Šarma) teigė, kad užsieniečiai buvo priversti 500 kartų parašyti „Aš nesilaikiau karantino taisyklių, todėl labai atsiprašau“.

V. Sharma pranešė, kad karantino taisyklių nesilaikė daugiau nei 700 užsienio turistų iš JAV, Australijos, Meksikos ir Izraelio nepakluso, o neįprasta bausmė buvo skirta išmokti pamoką.

Policija teigė ketinanti nurodyti viešbučiams leisti svečiams iš užsienio išeiti tik su vietos pagalbininkais.

Įstaigos, kurios nesilaikys nurodymo, gali sulaukti teisinių veiksmų, pridūrė V. Sharma.

Indijos policija sugalvojo neįprastų būdų, kaip priversti žmones likti namuose siekiant sustabdyti mirtinos ligos plitimą, įskaitant koronaviruso formos šalmų dėvėjimą.

Visgi socialinėje žiniasklaidoje pasirodė ir įrašų, kuriuose matyti, kaip kai kurių valstijų pareigūnai smurtauja prieš vairuotojus pakelėse, verčia žmones išlipti iš mašinų ir bausdami verčia šokinėti kaip varlėms.

Sekmadienį policija pranešė, kad suėmė devynis karantiną pažeidusius asmenis, kai vienas pareigūnas neteko rankos šiaurinėje Pendžabo valstijos Patialos rajone.

Minėti asmenys buvo sustabdyti transporto priemonių patikrinimo punkte ir, atsisakę pasukti atgal, nuspaudė greičio pedalą ir taranavo plienines barikadas, pranešė pareigūnai.

Susidūrimo metu vienas iš mėginusių sprukti išsitraukė kardą ir nukirto policininko ranką. Per išpuolį buvo sužeisti dar šeši pareigūnai, pranešė policija.

Tikimasi, kad Indijos premjeras Narendra Modi (Narendra Modis) dar dviem savaitėms pratęs karantiną, kurį iš pradžių buvo numatyta atšaukti antradienį.

Kai kurios valstybės jau pratęsė įvestą karantiną.

Sekmadienį Indijoje buvo užregistruota daugiau nei 8,3 tūkst. užsikrėtimo koronaviruso atvejų ir 273 mirties atvejai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To-anonimas

To-anonimas portretas
Manau,kad pats esi nedašutęs ,pridurkinis laukinis,kad viso to nesupranti.

Istorija

Istorija portretas
Tamplieriai,Masonai ir kiti dalbajobai rankom trina--Dveskit sukos .mums bus oro daugiau...

Anonimas

Anonimas portretas
Iš laukinių ko norėt,baisu...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių