„Be2gether“: nupraustas lietaus ir geros nuotaikos

Trečiąkart Norviliškėsė prie Baltarusijos sienos griaudęs festivalis "Be2gether" vakar po pietų užvėrė vartus.

Atsiliepimų iš festivalio dalyvių galima sulaukti įvairių: vieniems viskas tiko ir patiko, kitiems trūko pasaulinio garso atlikėjų, tretiems nuotaiką temdė oras, ketvirti dušuose pasigedo vandens, penktiems teko raukti nosis, kol iš prilytos pievos išsikapstė joje įklimpęs sunkvežimis, turėjęs išsiurbti tualetų turinį.

Tačiau festivalio organizatoriai visiems turėjo parengę pasiteisinimų. Techninių nesklandumų esą patiria kiekvienas festivalis – kas nedirba, tas neklysta.

"Be2gether" scenose pasirodžiusios grupės galbūt ir ne visiems buvo žinomos ar girdėtos, tačiau vertos dėmesio, nes groja kokybišką muziką.

Niurzgantiems dėl lietaus atšaunama: "Nėra blogo oro, tik netinkama apranga." Vis dėlto panašu, kad dauguma festivalio dalyvių lietui buvo pasirengę iš anksto – Norviliškių pievoje mirgėjo įvairiaspalviai botai. Tai – pagrindinis šių metų festivalio apavas. Galvas nuo lietaus žmonės slėpė po šiaudinėmis kepurėmis, perukais ar net statybininkų šalmais.

Festivalio nuotaika – pozityvi. Šeštadienį stojus giedresniam ir šiltesniam orui svečiai nepabūgo ir purvo vonių. Aktyviojoje festivalio zonoje buvo ką veikti: ten laukė skulptūrų parkas, futbolo ir tinklinio aikštelės, tapybos kampelis, gatvės šokių scena, kinas po atviru dangumi, "Gyvoji biblioteka", kitos pramogos. Festivalio scenoje dainavo pusšimtis muzikos atlikėjų ir grupių iš viso pasaulio, veikė 39 meno ir pramogų erdvės.

Šalčininkų rajone esančioje Norviliškių pilies teritorijoje pirmasis "Be2gether" festivalis surengtas 2007 m. Tada jį aplankė 8 tūkst. svečių, pernai – 12 tūkst. Kiek lankytojų sulaukė šiųmetis festivalis, organizatoriai dar nesuskaičiavo, nes bilietų į jį buvo galima įsigyti ir festivalyje.

"Be2gether" pagrindinio organizatoriaus, verslininko Giedriaus Klimkevičiaus teigimu, idėja atverti Lietuvos ir Baltarusijos sieną išliko ir net sutvirtėjo. Šiemet į trečiąjį festivalį Baltarusijoje buvo parduota 2 200 bilietų, pernai – tik 500.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
"Degančio žmogaus" populiarumo, aišku, nepasieks, bet - palinkėkim!
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių