Ateitis išradėjų akimis

Informacinių technologijų korporacija IBM paskelbė penkias inovacijas, per artimiausius 5 metus pakeisiančias žmonių gyvenimo būdą, darbo įpročius ir laisvalaikį. Prognozės parengtos remiantis naujausiomis socialinėmis, rinkos tendencijomis, technologijų naujovėmis iš IBM laboratorijų.

1. Energiją taupančios technologijos. Šiuo metu įprastą Saulės energijos surinkimo įrangą pakeis jau kuriamos plonos saulės ląstelės, kurios galės būti "atspausdintos" ant bet kokių išorinių paviršių – namo sienų, įvairių tipų dangų, langų, stogų, kompiuterių, mobiliųjų telefonų ar ant tiesiog drabužių.

2. Galimi sveikatos sutrikimai bus išpranašaujami iš anksto. Po penkerių metų gydytojai savo pacientams galės pateikti jų genų žemėlapį, pagal kurį nesunkiai nustatys, kokiomis ligomis jūs galite susirgti per visą gyvenimo laikotarpį. Specialistų teigimu, tokia pranašystė kainuos mažiau nei 200 JAV dolerių.

3. Internetu galėsime naudotis kalbėdami ir klausydami. Naršyti internete galėsime balsu – be kompiuterio klaviatūros, pelės ir monitoriaus.

4. Turėsime savo skaitmeninius apsipirkimo asistentus. Matavimosi kabinos bus aprūpintos balsu ir prisilietimais valdomais interaktyviais kioskais.

5. Užmaršumą pakeis ilgalaikė atmintis. Po penkių metu žmogaus pokalbiai bus nuolat įrašinėjami, o daugelis veiksmų filmuojami, todėl ateities išmanieji telefonai bus aprūpinti visa tam reikalinga įranga. Reikiamu momentu per prietaisus žmogus galės ne tik "prisiminti", ką kalbėjo su savo gydytoju ar viršininku, mobilusis telefonas jam praeinant pro parduotuvę sufleruos, ką ryte žmona liepė joje nupirkti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Absoliuti nesąmonė - kam iš anksto žinot kuom susirgsi ir kada mirsi?
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių