Antrojo pasaulinio karo išskirtos seserys viena kitą pamatė po beveik 80 metų

Praėjus 78 metams po išsiskyrimo Antrojo pasaulinio karo maišatyje, dvi seserys Rusijoje vėl pamatė viena kitą. Penktadienį Vidaus reikalų ministerijos paskelbtame vaizdo įraše rodoma, kaip Julija ir Rozalina apsikabina ir pasibučiuoja. „Aš jos ieškojau, aš jos visad ieškojau“, – sakė 94-erių Rozalina, laikydama dvejais metais jaunesnės savo sesers ranką. Moterų artimieji stebėjo sceną su ašaromis akyse.

Galimybę seserims susitikti sudarė televizijos laida, ieškanti dingusių šeimos narių, bei Rusijos policija. Būdamos paauglės, seserys su savo tėvais gyveno Stalingrade, dabartiniame Volgograde. Artėjant Vermachtui, gyventojai traukėsi į saugias vietas. Taip Julija su savo motina atsidūrė už 500 km esančioje Penzoje. Jos vyresnioji sesuo kartu su fabriko kolegomis buvo išvežta į už 1 400 km esantį pramoninį Čeliabinsko miestą.

„Nuo savo išsiskyrimo šios moterys 78 metus niekada neprarado vilties vėl pamatyti viena kitą“, – sakė policijos atstovė. Julijos duktė kreipėsi į policiją ir paprašė pagalbos ieškant tetos. Rozalina prieš tai jau per televizijos laidą mėgino susirasti seserį. Policija atkreipė dėmesį į laidą ir sausio pabaigoje inicijavo pasimatymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gagaga

Gagaga portretas
tik policijos reikejo. Vadinas nenorejo susitikti.

O dabar

O dabar portretas
Tegu vokiečiai sumoka už moralinę žalą !!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių