- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Žuvies patiekalai: kokią žuvį rinktis ir kaip ją tinkamai paruošti?
-
Žuvies patiekalai: kokią žuvį rinktis ir kaip ją tinkamai paruošti?
-
Žuvies patiekalai: kokią žuvį rinktis ir kaip ją tinkamai paruošti?
-
Žuvies patiekalai: kokią žuvį rinktis ir kaip ją tinkamai paruošti?
-
Žuvies patiekalai: kokią žuvį rinktis ir kaip ją tinkamai paruošti?
-
Žuvies patiekalai: kokią žuvį rinktis ir kaip ją tinkamai paruošti?
-
Žuvies patiekalai: kokią žuvį rinktis ir kaip ją tinkamai paruošti?
Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstruos kaip išsivirti tobulą žuvienę – kokią žuvį ir prieskonius jai naudoti, kaip išsikepti gardžiausius žuvies kotletukus bei papasakos, kaip marinuoti ar sūdyti žuvį.
Istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas T. Rimydis šį kartą „La Maistas“ laidoje virs žuvienę iš ešerio pagal savo mamos receptą bei gamins skumbrės suktinukus su šonine.
„Žuvienė gaminama iš plėšriųjų žuvų, nes jos turi daugiau skonio. O tobuliausia žuvienė – iš ešerio. Pirmas dalykas – naudoju ešerį neskustą. Sultiniui naudoju viską – odą, kaulus. Tačiau, būtina pašalinti žiaunas ir akis, nes jos suteikia kartumo. Visa kita dedu į merlių, kad sriuboje nebūtų kaulų“, – kaip virti žuvienę pasakojo T. Rimydis.
Tomas ypač mėgsta ant laužo virtą žuvienę. „Laužas – vienas iš pagrindinių geros žuvienės prieskonių. Dūmas, natūralios malkos, kaitra, grynas oras prideda daug skonio“, – tvirtina T. Rimydis. Kiti dažniausiai naudojami ingredientai šiai sriubai: svogūnai, morkos, česnakas, pastarnokas, krapai, petražolės. Žuvienę galima balinti grietinėle arba grietine, rekomenduojama patiekti su juoda duona.
„Nerekomenduoju virti žuvienės iš šaldytos ir baseinuose užaugintos žuvies: eršketai, karpiai, šamai, nes jos neturi skonio. Žuvys turi būti augusios laisvėje. Žuvienei geriausiai tinka upės ir ežerų žuvys, ne jūrinės žuvys“, – patarimus dalija virtuvės šefas. Jis taip pat atskleidė, kad jei norima skaidraus žuvies sultinio, į sriubą reikia įleisti kiaušinio baltymą ir jį paskui išgriebti.
Kitas laidos „La Maistas“ šefas grilio entuziastas V. Blauzdavičius gamins lašišos kotletukus pomidorų padaže ir menkės kepsnelius.
„Aš kotletams naudoju lašišą, bet galima ir bet kokią kitą žuvį, pavyzdžiui, šamas labai skanu. Kotletams geriau tinka riebesnė žuvis, ją galima kapoti arba malti“, – sako V. Blauzdavičius. Jis taip pat atskleidė slaptą tobulų kotletukų ingredientą – kapoti riešutai – jie suteikia ypatingą skonį.
Vylius taip pat pasidalijo paprastu, bet puikiu marinato receptu. Jam reikės: vandens, vynuogių ar obuolių acto cukraus, pipirų, lauro lapų, galima cinamono įberti. Svarbiausia, kaip sako Vylius, visą laiką reikia ragauti – turi būti saldžiarūgštis skonis. Tokiame marinate žuvį reikėtų laikyti 12 valandų. Šis marinatas taip pat puikiai tinka ir mėsai, ypač, kiaulienai, marinuoti.
Dar daugiau praktinių patarimų žuvies patiekalams ir gardžių receptų – „La Maistas“ laidoje – sekmadienį 9 val. per TV3.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
V. Klopova: gaminant ir mėgaujantis negali nepavykti
Tinklaraščio "Gaminame ir mėgaujamės" autorė Viktorija Klopova savo siūlomais patiekalais siekia paįvairinti kasdienį stalą. Pačios kuriamą tinklaraštį ji vadina virtualiąja knyga, kurioje bent kelis įdomius puslapius gali ...
-
Kai norisi skaniai, bet paprastai: orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliai
Nors kiaulienos šonkauliai atrodo neatsiejami nuo dūmo kvapo ir kepimo grilyje, tačiau šaltuoju metų laiku jį kurti prisiverčia ne visi. ...
-
Varškėčių receptų idėjos: kaip papuošti stalą bei nudžiuginti gomurį
Bėgant metams varškėčiai neužleidžia savo pozicijų ant lietuvių stalo bei iki šiol yra itin mėgstami ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų. ...
-
Z. Čeponytė: karantinas aptramdė maisto švaistūnus (receptai)
Dažnai prisiperkate daugiau maisto, nei reikia? Vakarienės likučius išmetate? Vis pamirštate laiku suvartoti šaldytuve pasislėpusias gėrybes? Tuomet smarkiai prisidedate prie maisto švaistymo ir esate vienas iš statistin...
-
Užgavėnių tradicijas prisiminkite namuose: ką patiekti, kad metai būtų sotūs ir laimingi?
Jau nuo seno Užgavėnės Lietuvoje buvo pripažįstamos kaip viena linksmiausių žiemos švenčių. Persirengėlių eitynės, gausios vaišės ir Morės deginimas – pramoga ne tik mažiesiems, bet ir suaugusiems. Vis dėlto, dėl šal...
-
Savaitgalio delikatesas – traškios stintos ir bananų pyragaičiai
Paprastai vasario mėnesį žuvies mėgėjai suplūsta į Palangą ragauti įvairiai paruoštų stintų. Šiemet to padaryti nepavyks, tačiau gardžiuotis šiomis agurkais kvepiančiomis žuvelėmis tikrai galime kiekvienas. ...
-
Valentino diena virtuvės naujokams: paprasti receptai, kuriais nustebinsite mylimąjį
Įvairios staigmenos – svarbi vasario 14-osios dalis, kai didžioji pasaulio dalis švenčia meilės dieną. Visgi šiemet įsimylėjusiųjų dieną poros praleis ne romantiškai vakarieniaudamos restoranuose, o namuose. ...
-
Šv. Valentino dienos pietums – keptas aštuonkojis su krevečių padažu
Meilės diena – ypatinga, kai rodome dėmesį ir lepiname savo mylimiausius. Gardūs pietūs – puikus būdas ne tik nustebinti antrąją pusę, bet ir kartu romantiškai praleisti laiką. ...
-
I. Bagūnė: kiekviena virtuvėje besisukanti šeimininkė gali tai daryti princesiškai5
Kiekviena virtuvėje besisukanti šeimininkė gali tai daryti princesiškai ir be streso – įsitikinusi maisto tinklaraščio "Virtuvės princesė" autorė Irma Bagūnė. Su savo sekėjais ji dalijasi paprasto maisto receptais...
-
Rauginti kopūstai – net ir šokoladinio torto slaptasis ingredientas (trys receptai)
Lietuviška virtuvė neįsivaizduojama be raugintų kopūstų ir iš jų gaminamų patiekalų. Maloniai rūgšti raugintų kopūstų sriuba ar sotus troškinys puikiai sušildo šaltą žiemos dieną, o organizmas gauna reik...