Portalo sveikata.diena.lt skaitytoja Viktorija šiandien siūlo pasigaminti bananų duonelę, kuriai reikės:
600 g kvietinių miltų
4 bananai
80 g cukraus
5 g sausų mielių
žiupsnelis druskos
medus
Bananus nulupkite, supjaustykite ir sutrinkite. Į gautą masę įpilkite vandens ir suberkite cukrų, druską. Viską išmaišykite. Į persijotus miltus suberkite mieles. Viską gerai išmaišykite. Miltuose padarykite duobutes ir į jas supilkite gautą bananų masę. Tešlą išminkykite. Sudėkite mieles ir viską dar kartą gerai išmaišykite. Kiek vėiau tešlą padėkite iškilti ne trumpiau nei pusvalandžiui.
Suformuokite duonos kepaliuką. Jo viršų sutepkite medumi. Kepaliukus sudėkite sudėliokite ant miltais pabarstytos skardos. Bananų duoną kepkite apie 40 min. Skanaus!
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected]
Naujausi komentarai