- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Organizacija „Gyvi gali“ ir projektas „Nori gali“ padės jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Kai nesinori ilgai gaminti, bet norisi greitų bei skanių pietų ar vakarienės, šis sotus patiekalas gali būti puiki išeitis.
Reikės (~2 porcijoms):
3 česnakų skiltelių,
apie 11 mažų bulvių,
2 didelių saujų šparaginių pupelių,
2 saujų šviežių bazilikų,
1 šaukšto veganiško margarino,
1–2 saujų juodųjų alyvuogių,
druskos pagal poreikį.
Kaip gaminti:
Išverdame bulves (galima iš karto susipjaustyti ketvirčiais) ir šparagines pupeles, kol bus minkštos.
Apkepame česnakus kartu su virtomis, mažais ketvirčiais pjaustytomis, bulvėmis ir virtomis šparaginėmis pupelėmis.
Kai viskas apskrunda, įdedame šaukštą margarino, smulkintus bazilikus, pjaustytas alyvuoges ir dar šiek tiek pakepiname. Druskos dedame pagal poreikį.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kuo daugiau žalios spalvos: špinatų tortilijos (receptas)
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums ...
-
Patiekalas, kuris privers nusikelti į Italiją: Gian Luca pasidalijo receptu savaitgalio pietums2
Smidrai daugeliui lietuvių vis dar atrodo neatrasta daržovė, tad šio sekmadienio TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco su ja pakvies susipažinti iš arčiau. Žinomas virtuvės šefas kartu su smidrus auginančia...
-
Grilio sezonas: kurkite savo skanias istorijas1
Gyvenimas persikėlė į lauką – grilio sezonas įsibėgėja. Pikantiškas dūmo kvapas vilioja ne tik patyrusius grilintojus, bet ir naujokus. Nebijokite eksperimentuoti – kepkite ant grilio kuo dažniau! Tai smagus maisto gaminimo ir bendr...
-
Veganiškas desertas: avinžirnių pyragas su džiovintais vaisiais
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Organizacija „Gyvi gali“ ir projektas „Nori gali“ Jums į savo racion...
-
Konditerei paklūsta įnoringiausi kepiniai (receptai)
Instagramo paskyros „Maistoteka“ įkūrėja Giedrė Pečenkienė, kaip pati sako, – konditerė savamokslė, nors mokymų ir kursų diplomų prikauptas pilnas stalčius. Gaminti saldumynus pradėjusi po pirmo sūnaus gimimo, ji klimpo vis gili...
-
Pusryčių mados sparčiai keičiasi: kas turėtų būti lėkštėje?4
Nors rytais visi skubame, skirti laiko skaniems ir maistingiems pusryčiams tikrai verta. Tai patvirtina ir tinklaraščio „Pusryčiams“ autorė Gabrielė Žutautaitė, kuri stengiasi, kad pusryčių lėkštėje netrūktų ne tik maisti...
-
Nori – gali atrasti: gaivūs šaltibarščiai su sojų pienu3
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums ...
-
Nori – gali atrasti: baklažanų ir paprikos troškinys
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums ...
-
A. Pulmickienė: mažiau švaistymo, daugiau skonių
„Pastebėjau, kad naujų patiekalų idėjų man lengviausiai kyla žvelgiant į šaldytuve užsilikusius produktus“, – juokiasi Aušra Pulmickienė. Ilgus metus vengusi virtuvės, galiausiai ji pamėgo gaminti maistą ir netgi ėm...
-
Ukrainietiški patiekalai įtinka ir lietuvių skoniui (receptai)
Vaikystėje ruošti maistą mokęsis iš mamos, Hendrikas Grincevičius gamina jau daugiau nei penkiolika metų. Išbandęs įvairiausių šalių virtuves, pastaraisiais metais šefas gilinasi į ukrainietiškų patiekalų s...