Pereiti į pagrindinį turinį

Vasariškas receptas: štrudelis su vyšniomis

2013-07-01 17:25
Vasariškas receptas: štrudelis su vyšniomis
Vasariškas receptas: štrudelis su vyšniomis / Shutterstock nuotr.

Portalo kaunodiena.lt skaitytojams šiandien siūlome pasigaminti gardaus štrudelio su vyšniomis.

Reikės:

1,4 stiklinės miltų,2 šaukštų manų kruopų,žiupsnelio druskos,1 kiaušinio trynio,1-2 šauktų margarino,6 šaukštų grietinėlės,4 šaukštų vandens,

Įdarui: 3-4 šaukštų margarino, 4-5 šaukštų maltų džiūvėsėlių, 1 kg vyšnių, ½ stiklinės cukraus pudros, ½ šaukštelio malto cinamono.

Iš miltų ir manų kruopų ant lentelės supilkite kalnelį, jo viduryje padarykite įdubimą. Suberkite į jį druską, supilkite šiltą grietinėlę, vandenį, sudėkite margariną bei kiaušinio trynį ir užminkykite tešlą. Minkykite, kol ji nelips prie rankų. Tešlą aptepkite ištirpdytu margarinu ir šiltai palaikykite 30 min. iškočiokite tešlą plonai, ją pabarstykite pusėje margarino pakepintuose džiūvėsiuose. Įdarui vyšnias be kauliukų sumaišykite su cinamonu ir cukraus pudra. Įdarą dėkite ant tešlos ir suvyniokite ją į „dešrą". Vidutinio karštumo orkaitėje kepkite 25 min. iškeptą štrudelį galite pabarstyti cukraus pudra.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų