Šiandien portalas sveikata.diena.lt skaitytojams siūlo pasigaminti vasarą priminsiančių salotų „Ceviche". Jungtinėse Amerikos valstijose bei Kolumbijoje šis patiekalas patiekiamas su kukūrūzų burbuolėmis, salotomis ir virtomis saldžiomis bulvėmis. Skirtingose pasaulio vietose, šios gardžios salotos gaminamos šiek tiek skirtingai.
Reikės:
200 g lašišos;
200 g baltos žuvies (rinkitės pagal skonį);
Marinatui:
susmulkinto askaloninio česnako arba laiškinio česnako;
100 ml ananasų sulčių;
šiek tiek citrinos sulčių ir žievelės;
pusės smulkinto žaliojo čili pipiro;
šaukšto cukraus;
šaukštelio smulkintų petražolių;
šaukštelio druskos;
šaukštelio pipirų;
Papuošimui:
50 ml kokoso drožlių;
Nuvalykite ir nulupkite žuvį, išdarinėkite ją. Tuomet supjaustykite smulkiais gbalėliais. Visas sudedamąsias dalis, išskyrus kokoso drožles bei žuvį, sumaišykite ir pagaminkite marinatą, kuris užpilamas ant žuvies.
Patiekalas laikomas šaldytuve ne trumpiau nei valandą , tačiau ne ilgiau kaip penkias valandas, prieš patiekiant į stalą. Gražiai išdėliokite porcijas porcijomis ir apibarstykite kokoso drožlėmis. Skanaus!
Šiame video galite pamatyti ir dar vieną originalų „Ceviche" receptą:
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].
Naujausi komentarai